Feleslegesen ülésezik csütörtökön a szombathelyi közgyűlés?

2015.03.17. 17:44

A Tata autógyár másfelé is kacsingat. Hatalmas érte a verseny.

A Tata autógyár másfelé is kacsingat. Hatalmas a verseny.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a szombathelyi közgyűlés baloldali frakciója rendkívüli közgyűlést hívott össze egy állítólag Szombathelyen is tapogatódzó autógyár miatt.

Az ügyből hatalmas politikai perpatvar keletkezett, a városvezetés ugyanis egy kurta-furcsa módon összehívott sajtótájékoztatón azt közölte, hogy Czeglédy Csaba és csapata veszélyeztetik a beruházást.

Hogy pontosan mit is, az hivatalosan azóta sem derült ki.

Némileg világosabb lett a helyzet az Autopro.hu cikke után. A szakportál információi szerint az indiai Tata-konszern egyik, Land Rover és Jaguar autókat gyártó angliai üzemét költöztetné valahova. Vagy nem.

Mindenesetre most csütörtökön összeül a rendkívüli szombathelyi közgyűlés, és négy napirendi pont közül három a viták központjában levő söptei iparterülettel kapcsolatos.(Egyik előterjesztés sincs fent a város honlján.)

Jaguar-gyár

Összeszerelés egy Jaguár-gyárban. Az biztos, hogy a luxusautókra van kereslet. (Fotó: motorauthority.com)

Ugyanakkor lehet, teljesen feleslegesen dagonyázzák a sarat a szombathelyi politikusok, ugyanis nem Szombathely és Debrecen között dőlnek el a dolgok.

Ez a meccset egy másik ligában, ennél sokkal nagyobb pályán játsszák.

Az Autopro mellet ugyanis már a Napi.hu is arra figyelmeztet, hogy más országok is szívesen befogadnák a gyárat.

A szlovák Hospodárské Noviny (HN) újság értesüléseire hivatkozva azt írják az „Elbukja Magyarország az új autógyárat?” című cikkben, hogy Szlovákia, Csehország és Lengyelország is versenyben van.

Mellesleg az Autonews.com-nak néhány hete maga Emeritus Ratan, a Tata-cégbirodalom feje erősítette meg, hogy Észak-Amerikában is gondolkodnak, a Reutersnek néhány nappal ezelőtt pedig egy másik Tata-cégvezető úgy nyilatkozott, hogy a globális továbbterjeszkedésről az új kínai gyáruk egyenesbe jövetele után döntenek.

A rengeteg bizonytalanság mellett csak az biztos, hogy a luxuskocsik iránt hatalmas a kereslet, illetve sajnos az is, hogy szombathelyi közgyűlés egyelőre nem úgy tűnik, mintha képes lenne felnőni az ilyen és ehhez hasonló feladatokhoz.

Mert így kicsit olyan, mintha a nagybácsi még meg sem halt volna, de a bepálinkázott örökösök máris késsel kergetnék egymást a faluban.

.