Elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló

2015.07.02. 10:58

Súlyos betegség végzett a 10 éves állattal.

Tízéves korában elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló - adta hírül az MTI.

A nemzetközi hírű telivér szerda délután, egy németországi tenyésztelepen múlt ki súlyos betegség után. 

Overdose 2014 tavaszán költözött a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára fedezőménnek. Ezután került februárban a Hamburghoz közeli lindenhofi telivérménesbe, ahol a hazaiaknál huszonöt százalékkal jobb értékszámú kancákat fedezhetett.

Elpusztult Overdose, a világhírű magyar versenyló

A magyar galoppsport egyik leghíresebb képviselője 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Hat éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott utoljára, és akkor győzött.

A Pannoniaoverdose.hu értesülései szerint az állat kólikában, hasi katasztrófa következtében pusztult el (ez a betegség vitte el 128 éve Kincsemet a csodakancát is). A lap szerint Overdose még legalább 15 évig fedezhetett volna.

"A hírt addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudja. Gazdája számunkra ismeretlen gyanúsítás miatt nem tudott lova mellett lenni, kívánságára Alagon fogják eltemetni" - írják. 

.