Bezárt a Haladás Művelődési Ház (LMP-sajtóközlemény)

2012.10.05. 10:45

LMP Szombathelyi Csoportja pénteken az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünknek:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megszűnt egy szombathelyi közművelődési színtér

– Az LMP szerint a városnak segíteni kell a bajba jutott klubokat

Szeptember 30-án rendkívüli közgyűlésen döntött saját maga feloszlatásáról a Haladás Művelődési Ház Egyesület. A civil szervezet megszűnésével az általa működtetett művelődési ház is bezárt, az ott működő civil csoportok jövője bizonytalan lett. Az LMP a kulturális városvezetés segítségét kéri.

A 115 éves múlttal rendelkező Haladás Művelődési Házat 1993 óta önkormányzati támogatás nélkül működtető egyesület az utóbbi időben már nem volt képes önerőből fenntartani az épületet, így októbertől egy közművelődési színtérrel kevesebb működik Szombathelyen.

A Művelődési Ház adott otthont többek között több tánc- és sportcsoportnak, a nagyhírű, több mint 65 éves Képzőművészeti körnek, nyugdíjas klubnak, valamint próbatermet biztosított városi zenekaroknak is.

Az LMP információi szerint a fenti csoportok elhelyezése a bezárással csak részlegesen, több esetben csak ideiglenesen oldódott meg. Az 1896 óta folyamatosan működő férfikórusra információink szerint a megszűnés vár.
A Lehet Más a Politika Szombathelyi Csoportja arra kéri a városvezetést, hogy segítsenek a civil csoportok elhelyezésében, és a megszűnésre váró művészeti kör megmentése érdekében is tegyenek lépéseket, hiszen ezen szerveződések hosszú időn keresztül hozzájárultak a város sokszínű kulturális és sportéletéhez!
Szombathely, 2012. október 5.

LMP Szombathelyi Csoportja

.