Nézze meg, hogy örült Ferenc pápa a magyar húsvéti sonkának

2017.04.05. 18:28

Három húsvéti bárányt és hetvenkét sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok, amelyet a szerdai általános audiencián adtak át a katolikus egyházfőnek.

Hirdetés

Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren, Vatikánvárosban     

Antal András diakónus, a csépharaszti plébánia vezetője és a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta: a felajánlott bárányokból egyet a Szent Márta ház húsvéti asztalára, egyet személyesen Ferenc pápának, egyet pedig XVI. Benedek emeritus pápának szántak. A húsvéti sonkák, amelyekkel "Ferenc pápa szegényeit", vagyis a Rómában élő hajléktalanokat szeretnék megajándékozni, a vatikáni alamizsna-hivatalba kerültek.

Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren

Antal András kitért arra: a tizenöt tagú csoport a csévharaszti plébánián dolgozó szegényekből, az egyházközség híveiből és a falu vezetőiből verbuválódott.

A bárányokat a plébánia tangazdaságában nevelték, és a sonkák többségét is az ott dolgozó szegények készítették, illetve ajánlották fel.

A zarándokcsoport hétfő reggel Beer Miklós váci megyés püspök áldásával indult útnak - ismertette.

Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren

 A pápai audiencián Ferenc pápa átveszi Bodor Istvántól (j2) a csévharaszti zarándokok adományának egyikét, egy 17 kilogrammos húsvéti sonkát. Jobbra Habsburg-Lotaringiai Eduárd vatikáni nagykövet (j) és Antal András lelkipásztor, a csévharaszti plébánia vezetője (j3)

Jobbra Habsburg-Lotaringiai Eduárd vatikáni nagykövet (j) és Antal András lelkipásztor, a csévharaszti plébánia vezetője (j3)

Fotó: Koszticsák Szilárd (MTI)