Kétmilliós nyomravezetői díj egy gyenesdiási rablás nyomravezetőjének (fotóval)

2013.11.25. 17:34

Eddig még ismeretlen férfiak, fegyverrel vagy annak utánzatával 2012. november 15-én este 19 óra és 19 óra 12 perc közötti időben bementek a Gyenesdiás, Jókai utca 16. szám alatti házba, és az ott tartózkodó férfit és barátnőjét megkötözték, majd fegyverrel pénzt követeltek tőlük. A sértett a fenyegetés hatására 100 ezer forintot adott át az elkövetőknek – közölte a Police.hu.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője bruttó kétmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, melyet a sértett ajánlott fel.

 

fegyveres rablók gyenesdiáson

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben bármilyen információval rendelkezik, hívja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét a 92/504-316-os telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80/200-492-es telefonszámon vagy a 107-es és a 112-es segélyhívószámon. Bejelentés e-mailben a zalamrfk@zala.police.hu címen tehető.

 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomravezetőnek bruttó kétmillió forint ( nettó 1, 323 millió) díjat tűzött ki, melyet a sértett ajánlott fel. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

.