Hirdetés

Csaló csatornatisztító brigád ellen indítottak eljárás

2013.07.13. 14:24

Egy 152 méteres kültéri csatornaszakasz kitisztításáért - amelyet egy óra alatt elintéztek - 357 ezer forintos munkadíjat kértek. A csalók számlatömbje alapján a rendőrség most keresi a sértetteket.

HirdetésEgy csatornatisztító brigád ellen indítottak eljárást üzletszerűen elkövetett csalás ügyében Győr-Moson-Sopron megyében.

    Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-nek elmondta: a csaló trió több közintézménynek és vállalkozásnak ajánlotta fel munkáját. Kiszemelt áldozataikra erőszakosan rátukmálták szolgáltatásukat, és egy órai munkáért több százezer forintot számláztak ki.
    Például egy 152 méteres kültéri csatornaszakasz kitisztításáért - amelyet egy óra alatt elintéztek csupán épületen belüli csőtisztításra alkalmas silány felszerelésükkel - 357 ezer forintos munkadíjat kértek.

    A csapatnak az volt a módszere, hogy a felkeresett helyszíneken gyakran a vezetővel történt megbeszélésre hivatkozva beszélték rá az alkalmazottat, hogy a főnök távollétében adjon  megbízást a feladat elvégzésére.

    A siófoki és a nagykónyi illetékességű férfiakat Héderváron fogta el a helyi, szolgálaton kívüli körzeti megbízott. A csalók számlatömbje alapján a rendőrség most keresi azokat a sértetteket, akiket sikerült becsapniuk.