Hirdetés

Darabolós gyilkosságok Magyarországon: krónika 2000-től

2010.02.19. 14:42

Több év is volt, amikor egynél többször fordult elő Magyarországon ilyen jellegű bűncselekmény.

Hirdetés

Egy debreceni sajtótájékoztatón a rendőrség bejelentette: még január 13-án meggyilkolta és feldarabolta szomszédját, egy 76 éves egyedülálló asszonyt, a testrészeket pedig Debrecen különböző pontjain kukákba rakta a 34 éves R. Zsolt, aki február elsején Debrecenben agyonverte 67 éves főbérlőjét is.

Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása az elmúlt évtizedben Magyarországon elkövetett, illetve felderített ún. darabolós gyilkosságokról:

2000. március 9. - Soproni Ágnes színésznőt Budapesten, II. kerületi házában fia felbujtására megölte a fiú 26 éves barátja. A holttestet az elkövető feldarabolta, nejlonzsákokba csomagolta, majd a Solymár közeli erdőben eltüntette.

2002. március 1. - Budapesten, a kőbányai Óhegy parkban egy rendőrjárőr megcsonkított férfi holttestet talált. Az áldozat fejét 17-én a Gellért-hegy oldalában, a Szabadság-szobor alatti sétányon találták meg. Az áldozat egy hamis papírokkal Magyarországon tartózkodó jugoszláv férfi volt, aki vélhetőleg egy bűnbandával keveredett elszámolási vitába, s ezért végeztek vele.

2002. szeptember 13. - A Pest megyei rendőrség letartóztatta azt az 52 éves csemői férfit, aki augusztus végén fejszével bántalmazta élettársát, majd a már halott nő testét feldarabolta, testrészeit pedig megpróbálta elégetni, illetve elrejteni.
2002. december 17. - Vas megyében egy 38 éves vépi férfi egy vita hevében megölte, majd feldarabolta unokatestvérét, s a zsákokba tett maradványokat szétszórta Vép és Tanakajd között.

2003. április 30. - Salgótarjánban megtalálták annak a vállalkozónak a holttestét, akit egy évvel korábban három férfi egy büntetett előéletű vállalkozó megbízásából meggyilkolt, feldarabolt, s a maradványokat egy épülő ház derítőjébe rejtette.
2006. március 3. - Elfogta a rendőrség egy 13 évvel korábbi darabolós gyilkosság gyanúsítottját. Az áldozat egy prostituált volt, akinek fejét 1993. május 24-én, majd több darabra vágott testét másnap a főváros XI. kerületében, a világkiállítás felvonulási területén lévő mocsaras tóban találták meg.

2007. június 25. - A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette azt a 29 éves pusztaottlakai férfit, aki egy héttel azelőtt megölte 19 éves élettársát, a holttestet feldarabolta, és egy bokros részen a testrészeket elrejtette.

2008. július 24. - Feldarabolva találták meg egy eltűnt férfi holttestét a rendőrök a Nógrád megyei Pásztón. Az eltűntként körözött idős férfi 2005 decemberében lett a bűncselekmény áldozata.

2008. október 20. - Bács-Kiskun megyében őrizetbe vettek egy 20 éves jászszentlászlói férfit azzal a gyanúval, hogy megölt és feldarabolt egy Balotaszállás melletti tanyán élő 72 éves, budapesti születésű német állampolgárságú férfit, majd a holttestet elégette. A férfi a gyanú szerint október 12-ére virradóra követte el tettét a Bács-Kiskun megyei Balotaszállás egyik tanyáján.

2008. november 17. - Elfogta a rendőrség annak a férfinak a feltételezett gyilkosát, akinek megcsonkított és hordóba rejtett holttestére unokatestvére talált rá lomtalanítás közben november 8-án, a Baranya megyei Pellérd-szőlőhegyi présházban. A darabolós gyilkos még 2002-ben követte el tettét.

2009. április 16. - Kilenc évvel korábbi emberölésre derített fényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A tettes férfi a gyanú szerint megölte, majd feldarabolta és több napon keresztül égette el nagybátyja holttestét.

2009. december 18. - Azonosította a rendőrség a Balatonlellén megtalált emberi maradványokat. A rendőrség hivatalos közlése szerint a 39 és 38 éves férfiakat a gyanúsított 40 éves férfi egy elszámolási vita miatt még 2008. május 15-én gyilkolta meg egy budapesti lakásban, a holttesteket feldarabolta, majd Balatonlellére szállította, s ott azokat elrejtette.