Darvalics Virág lett a 2013-as Anna-bál szépe

2013.07.21. 09:51

18 éves budapesti lány vihette haza a herendi vázát.

Darvalics Vrág, Anna Bál

A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett.

    Az idén, az eredeti hagyományokhoz visszatérve, a bálozók választhatták ki szavazataikkal azt a 15 nőt, akikből a szakmai zsűri kiválasztotta a bálkirálynőt és udvarhölgyeit.

    A bálkirálynő jutalma, a hagyományokhoz híven, az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott.


győztes Darvalics Virág (k), első udvarhölgye Balla Lilly (j) és Szóráth Sarah, a második udvarhölgy a balatonfüredi Vitorlás étteremben 2013. július 20-án. MTI Fotó: Marjai János
A győztes Darvalics Virág (k), első udvarhölgye Balla Lilly (j) és Szóráth Sarah, a második udvarhölgy a balatonfüredi Vitorlás étteremben .
Fotó: Marjai János


    Az Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap háromnegyed tizenegykor mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon.

    Az Anna-bálon adják át minden évben a Kiss Ernő-díjat is, amelyet az idén Freud Tamás Széchenyi-díjas agykutató, egyetemi tanár, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapott. Az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe is beválasztott Agy-díjas (The Brain Prize) akadémikus a laudáció szerint több szállal is kötődik a városhoz, annak elkötelezett támogatója, néhány rendezvényének ihletője, a balatoni borok kiváló szakértője.

    Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Az idei Anna-bál szépei mind első bálozók

Idén az Anna-bál szépei mind első bálozók: mindhárman 18 évesek és egyetemre készülnek.

    Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe vasárnap a balatonfüredi Vitorlás étteremben az MTI-nek elmondta: a budapesti Britannica gimnáziumban érettségizett és pályáját a következő tanévtől Hollandiában folytatja, ahol hotelmenedzselést tanul.
   
Hozzátette: azért választotta ezt a szakmát, mert szeret utazni; ezen kívül a táncolás töltötte ki a napjait hat évig, a Szivárvány Táncszínházban.

    Elmondása szerint a családnak Tihanyban van nyaralója, ezért 11 éve a nyarakat és a téli szüneteket a környéken töltötte, s érdeklődését felkeltette a balatonfüredi hagyományos Anna-bál.

Darvalics Virág
Darvalics Virág


    A 18. évét májusban betöltő lány ajándékba kapta első bálját. Mint mondta, meglepte első helyezése, de jövőjét nem a szépségiparban képzeli el, számára most legfontosabbak tanulmányai, családja, valamint párja, aki szintén Hollandiába készül egyetemre.

    Darvalics Virág első udvarhölgye, a balatonfüredi Balla Lilly márciusban vot 18 éves, a veszprémi Lóczy gimnáziumban érettségizett és reményei szerint (a felvételi eredménye jövő héten derül ki) a Semmelweis egyetemen folytatja tanulmányait, optikával akar foglalkozni - mondta az MTI-nek.

    Balatonfürediként régóta ismeri és érdekli az Anna-bál hagyománya, s idén, az önkormányzat meghívásának eleget téve, részt is vett rajta édesapjával - idézte fel.
    A második helyezés meglepetésként érte, mert mind mondta, a bálon az idén nagyon sok szép lány jelent meg.

    Balatoni lányként Lilly kedvenc elfoglaltsága a hajózás, főként a vitorlázás.
    A budapesti Hunfalvy szakközépiskola után a Corvinus egyetem kommunikáció szakán tanul tovább a harmadik udvarhölgy, Szóráth Sarah, aki januárban lett 18 éves.

    Az Anna-bálról sokat hallott édesapjától, aki többször is részt vett a társasági eseményen, ezért kíváncsian várta, milyen is az a valóságban: nem csalódott, a bál éppen olyannak bizonyult, mint azt elképzelte - árulta el az MTI-nek.

    Sarah sportolással tölti szabadidejét: kosárlabdázik.

    A 188. Anna-bál szépei a hagyományokhoz híven vasárnap délelőtt lovas kísérettel kikocsiztak a városba.

Fotó: Marjai János