Gyakran fáradt, dekoncentrált és száraz a bőre - Itt a megoldás

2018.05.05. 15:49

Könnyebben orvosolható, mint gondolná.

Az indokolatlan fáradékonyságért, a koncentrálóképesség csökkenéséért ilyentájt a tavaszt illik okolni. Pedig elképzelhető, hogy egészen más oka van.

Ha azt kérdezzük, miért is van szüksége szervezetünknek a vasra, elég csupén néhány jelzőt említeni.
Vajon hányat ismerünk közülük? Ismerjük-e, hogy létfontosságú, hogy nélkülözhetetlen, hogy például növekedésserkentő és fáradtságcsökkentő? Tudjuk-e róla, hogy olyan ásványi anyag, amely egyben a vér hemoglobinjának egyik alkotóeleme, és abban segédkezik, hogy az életető oxigént eljuttassa a sejtekhez? És tudjuk-e mit okoz, ha a szervezetünk vas szintje alacsony?

A sápadt bőr, a töredző és bordás köröm, a bőrszárazság, a visszatérő afták, a fáradtság és a koncentrációképesség romlása, a gyakori fejfájás már mind mind figyelmeztető jel.

Arról is árulkodhat, hogy vasra van szükségünk. Hogy milyen mértékben, azt panaszaink után, egy vérvételt követően a szakember már meg tudja mondani. Szerencsére a vashiányos állapot könnyen orvosolható – miután szervezetünk nem képes a vas előállítására, ezért szájon át szedendő vagy injekció formájában alkalmazandó készítményekkel lehet pótolni

Kiegyensúlyozott táplálkozás mellett ritkán lesz valaki vashiányos, de nem árt tudni, melyek azok az élelmiszerek, amelyek vasat tartalmaznak.
A vasban leggazdagabb 10 élelmiszer:
- a máj
- a búzakorpa
- a tökmag
- a szezámmag
- a hüvelyesek
- a lenmag
- az álgabonák
- a pisztácia
- a tojássárgája
- a rókagomba

.