Öt érv, ha eddig még nem sportolt, akkor most kezdjen el mozogni

alon

2024.02.06. 18:57

Itt az ideje, hogy formába hozza magát, ha eddig még nem tette.

Néhány jó érv, ha eddig még nem, akkor most kezdjen el mozogni

Ha lehet, azonnal tegyünk meg tízezer lépést, ami körülbelül 7 –7,5 kilométernek felel meg. Ha ezt mindennap elkövetjük, állóképességünk javul, egy kissé edzettebben kezdhetjük az ennél aktívabb, speciális alakformáló tornát vagy éppen a futást, kerékpározást.

S hogy miért kell formába lendülnünk a mozgással? Íme, az 5 legjobb érvünk!

1.  Kutatások támasztják alá, hogy azok, akik rendszeresen edzenek (mozognak) jobban alszanak. A jobb alvás pedig elősegíti a fogyást és a jó mentális állapotot.

2. A fitnesz erősíti a kapcsolatainkat – fussunk, mozogjunk csoportban, a párunkkal, a barátnőnkkel, ha már legalább ketten vagyunk, minden jobban megy, és jót teszünk a kapcsolatunknak is.

3. Erősödő önbizalom – ha eleinte csupán kisebb eredményeket érünk el, már arra is büszkék lehetünk. További mozgással javulnak az eredményeink, önbizalmunk is egyre nagyobb lesz.

4. A stressz legyőzhető – a napi stressz kiadásának legjobb módja a mozgás.

5. Képzeljük el, hogy néhány kilóval kevesebbek vagyunk. Hogy beleférünk a tavalyi nadrágba, hogy a fürdőruhából is csak azért kell újat venni, mert a régi már nem divatos. Legyen ez az adu ászunk, ha nehezen indulnánk el mozogni. Segíteni fog.

.