Hirdetés

Egy 18 és egy 19 éves fiatalt gyanúsítanak az oroszlányi brutális gyilkossággal

2010.01.19. 13:59

Tizenhét órán belül elfogta a rendőrség azt a két fiatalt, akik azzal gyanúsíthatók, hogy agyonvertek egy 77 éves férfit a saját kertjében szombat éjjel Oroszlány külterületén - közölte Komárom-Esztergom megye rendőr-főkapitánya keddi sajtótájékoztatóján Tatabányán.

Hirdetés

Gorgosilits Fábián elmondta: a feltételezett tettesek pénzt akartak szerezni az áldozattól, azonban pénzt nem találtak, így végül több tálca tojást, néhány fagyasztott csirkét és egy gázpalackot vittek el. Az emberöléssel a 19 éves K. J.-t és a 18 éves K. H-t gyanúsítják, de a bűncselekmény elkövetésekor a gyanú szerint jelen volt két lányismerősük is (a 18 éves Zs. A. és a 13 éves V. V.).

A rendőrség a gyermekkorú kivételével valamennyiüket őrizetbe vette. A cselekményben való részvételüket különböző fokban elismerték.

A főkapitány kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a 12 tagú K. családból hárman jelenleg is börtönben vannak, egyikük fegyveres rablásért, egy ember ellen jelenleg is eljárás folyik, mert villával összeszurkált egy embert, aki meg akarta védeni a saját tulajdonát.

A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat egyedül élt a Nyíres-dűlőben lévő hétvégi házában, rendezett körülmények között. Köztudott volt róla, hogy van pénze, mert a szerényebb körülmények között élőkön anyagilag segített. Tojást is árult, de a telekre nem engedett be senkit.

A gyanúsítottak szombat éjjel a férfit kihívták a házból, leütötték és az udvarra vonszolták, majd addig ütötték, amíg mozgott. A házat átkutatták és amit lehetett, magukkal vittek.

A rendőrség a bűntett felfedezése után nyomozókutyát indított a helyszínről. Az esztergomi kapitányság Droll nevű kutyája 800 méter után megállt a feltételezett elkövetők háza előtt. A rendőrség a házban vérrel szennyezett cipőket és ruhákat talált, melyeket kapcsolatba lehetett hozni a helyszínnel - mondta a főkapitány.