Hirdetés

Felhívás: szombathelyi rablót keres a rendőrség

2010.01.20. 10:42

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el fegyveres rablás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2009. december 10-én 22.25 órakor a Szombathely, a Szent Gellért utcában található vegyeskereskedésben egy fegyvernek látszó tárggyal az ott dolgozó alkalmazottat a bevétel átadására próbálta kényszeríteni, végül az eladó ellenállása miatt az üzletből elmenekült.

Hirdetés

Az ismeretlen, kb. 175 cm magas, vékony testalkatú férfi a rabláskor sötétbarna, combközépig érő, pufiszerű, vízszintesen steppelt kabátot viselt, a kabát kapucnija a fejébe volt húzva, arcát pedig fekete sál mögé rejtette. Világos színű, valamint erősen kopott farmernadrágot és fekete színű utcai cipőt viselt. Szemüveg nem hordott, beszéde érthető, akcentus nélküli volt. A kezében egy fekete, fegyvernek látszó tárgyat tartott, amely kb. 10 cm-es lehetett, mivel a tenyeréből csak a cső vége lógott ki.

A rendőrség számít azon személyek jelentkezésére, akik a felhívás alapján felismerni vélik a keresett személyt, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatos bármilyen információ birtokában vannak. Jelentkezni a 06-94/313-355 hívószámú üzenetrögzítő-számon, továbbá munkaidőben a 06-94/521-102 telefonszámon, valamint az ingyenesen hívható 107 segélyhívó-számon lehet.