Felvételi - Öt százalékkal több diákot vett fel a győri egyetem

2014.07.28. 08:40

A tavalyinál öt százalékkal több diákot vett fel idén a győri Széchenyi István Egyetem - közölte az MTI-vel Földesi Péter rektor, jelezve, hogy az alapvetően műszaki képzéseket kínáló intézmény kapacitása "elérte a plafont".

A számunkra kedvező felvételi adatsorral a kormány felsőoktatási képzési döntései, törekvései markánsan megjelennek egyetemünkön - jegyzete meg, hozzátéve, a napokban 2730 leendő diák kapja meg az értesítést, hogy szeptemberben itt kezdheti meg tanulmányait.

Mint mondta, stabil az összes gólya kétharmadát befogadó Műszaki Tudományi Kar létszáma, ahová 1711-en nyertek felvételt, köztük 1572 államilag finanszírozott mérnök- és informatikushallgató. A legnagyobb szak most is a nappalis gépészmérnöki, 250 fővel, amelyet a járműmérnöki 186, a mérnökinformatikus 124, a villamosmérnöki pedig 85 elsőévessel követ.

Földesi Péter hozzátette: osztatlan mérnöktanár szak már második éve csak Győrben indul, az országos csökkenéssel szemben pedig itt emelkedett a gazdasági és a jogi területen az államilag finanszírozott helyek száma; az üzleti irányultságú közgazdászképzésbe például ötödével többen kerültek be, mint 2013-ban. 

.