Hirdetés

A Fidesz üdvözli a mai miniszterelnöki látogatás kapcsán tett bejelentéseket

2012.10.26. 17:44

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója sajtóközleményt adott ki a mai miniszterelnöki látogatás kapcsán.

HirdetésSAJTÓKÖZLEMÉNY

A Fidesz-KDNP szombathelyi önkormányzati frakciója üdvözli a mai miniszterelnöki látogatás kapcsán tett bejelentéseket:

A mai napon 700 új szombathelyi munkahely létesült milliárdos kormányzati segítséggel. Ezen felül 500 millió Ft-ot meghaladó munkahelyteremtő támogatást kapott több szombathelyi kis-, és középvállalkozás. A Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ keretében a közeljövőben több mint huszonötezer új munkahely létesülhet a régióban, és 1 milliárd eurós tőkebefektetés várható.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata ingyenes tulajdonba kapja a Rohonci úti Haladás-stadionnak is helyet biztosító MÁV-ingatlanokat. Emlékezetes, hogy az előző kormányzati ciklusban mintegy 700 millió forintért kívánta a MÁV, illetve az MSZP vezette kormányzat eladni az ingatlanegységet, amelyhez most térítésmentesen juthatnak hozzá a szombathelyiek.

Ugyancsak a szombathelyi önkormányzat tulajdonába kerül ingyenes átadással a Vas megyei polgárok temetkezését is ellátó, korábbi megyei tulajdonú cég. Ez óriási lépés a megyei temetkezési szolgáltatás egységének megőrzése érdekében, és jelentős vagyoni többletet jelent Szombathely városának.

A hosszú ideig kiemelt kormányzati projektként kezelt vát-porpáci reptér engedélyezése – holott erre a lehetőség fennállt – nem indult el a mai napig. A soha, senki által nem látott kínai, és az állítólagos magyar befektetők 2009 óta egyetlen lépést sem tettek a projekt engedélyeinek megszerzése érdekében. Bár szocialista politikusok egyéni érdekeket sem mellőző motivációkkal házaltak az ügyben, sajnos a valóság a köddé vált többi MSZP-s ígérethez hasonlatos. A térségben zajló jelentős iparfejlesztések ugyanakkor indokolttá teszik egy cargo reptér létrehozását, amely ideálisnak mutatkozik a szombathelyi gazdasági szereplők igényeinek kielégítésére. Nem kergethetünk tovább illúziókat, és vágyálmokat!

A mai, honvédelmi miniszteri bejelentést már több szombathelyi cég vezetője is üdvözölte. A pápai katonai reptér fejlesztése és intermodális logisztikai központtá alakítása a Nyugat-Dunántúl egésze számára jelentős gazdasági előnyöket hoz.

Felszólítjuk az MSZP-s képviselőket, hogy a mögöttük álló gazdasági érdekcsoport kiszolgálása helyett Szombathely városát képviseljék!

A Fidesz-KDNP szombathelyi frakciója

Szombathely, 2012. október 26.