Önnek hiányzik Czukor Balázs? Eláruljuk, hol láthatja december végén nyolc estén át

2015.12.09. 16:55

A színész-rendező már nem tagja a Weöres Sándor Színháznak.

Kálid Artúr, Czukor Balázs és Pető Kata látható majd az RTLII év végi saját gyártású sorozatának a főszerepeiben, amely dramaturgiájában és feszültségében a 24 és A szökés című sorozatokat idézi, vizuális világában és atmoszférájában pedig a skandináv filmek jelennek meg - számol be róla a csatorna.

Az eredetileg Stone in the river című nemzetközi piacra készült akció-thriller filmsorozatot hazánkban Szérum címmel vetíti az RTLII. A sorozat világpremierje Magyarországon lesz, az első rész december 21-én, 22.30-kor kezdődik, nyolc részből áll, minden nap levetítenek egy-egy folytatást, így a záró epizódot december 30-án láthatják a nézők.

A Szérum egy akciódús thriller, melynek három főhőse úgy sodródik az eseményekben, mint kövek a folyóban (innen az angol cím). A több szálon futó, komplex dramaturgiával felépített történet az RTLII reményei szerint folyamatos csavarokkal, drámai feszültséggel és lehengerlő látványvilággal kápráztatja majd el a tévénézőket. 

A történet szerint 1986–ban a csernobili katasztrófa idején rejtélyesen eltűnik egy turistahajó 116 fővel a fedélzetén. Napjainkban – amikor a film is játszódik - egy gyógyszergyár új vakcina bevezetésével láncvírust tervez elterjeszteni, hogy elkerülje a gazdasági csődöt.

A szintén felszámolás szélére sodródott Kórháznak egyetlen lehetősége nyílik a túlélésre: a mentőövet dobó gyógyszergyár, a PharmaGlobe, amely látszólag hajlandó is segíteni azzal, hogy az intézményben indítja el oltóprogramját. A Kórházban rejtélyes gyilkosságok történnek, kormányzati szintig elérő összeesküvésekre derül fény.

A három főszereplő, Angéla (Pető Kata), Lauren (Czukor Balázs) és Pierre (Kálid Artúr) egyre mélyebbre sodródik a kialakuló káoszban, amely során sorra csukódnak be előttük a menekülést jelentő ajtók, összezárva őket a Kórház múltjának néhány régen feledésre ítélt, sötét titkával.

A musorvizio.blog.hu a fentiekhez hozzáteszi: a hivatalos honlap szerint már el is kezdték fejleszteni az esetleges második évad forgatókönyveit, ami azt is jelentheti, hogy nincs lezárása az évadnak, vagy van egy olyan "ajtó" a fináléban, amin tovább lehet a történetet görgetni. 

A széria rendezője Tóth Gergely.

Mint ismeretes, Czukor Balázs az idei évadtól már nem tagja a Weöres Sándor Színháznak.

Az évadról szóló augusztus végi sajtótájékoztatón Jordán Tamás igazgató úgy fogalmazott, a színész-rendező új utakat keres, a filmezésben próbálná ki magát, ezért távozik Szombathelyről. 

Fotók: RTLII

.