Tipp a karácsonyi hurkák eltüntetéséhez

2015.01.02. 08:34

A szombathelyi Coollife személyi edző Stúdióban jártunk.

 

Itt a január, az újévi fogadalmak teljesítésének időszaka. Amikor a tükörbe nézve észrevesszük, hogy bizony has tájékon mintha eggyel több hurka lenne rajtunk, mint a karácsonyi sütemények befalása előtt, még az is lehet, hogy nem a mérlegünk romlott el, hanem valóban felszaladt ránk némi súlyfelesleg az ünnepek alatt.

Ez ilyenkor teljesen szokványos. Mindazonáltal itt az idő, hogy tegyünk is ellene valamit. Akár plusz kilóktól akarunk megszabadulni, vagy izmot növelni, mindkettőnek ugyanaz a két feltétele van: megfelelő, egészséges táplálkozás és mozgás.

Tipp a karácsonyi hurkák eltüntetéséhez

Mi ez utóbbit szerettük volna kipróbálni, ezért elmentünk a szombathelyi Mártírok tere 5/a szám alatti, Coollife Sport  and Lifestyle Stúdióba, és egy kemény edzésen teszteltük a gépeket, miközben további, a hatékonyságot növelő tanácsokat kaptunk.

Megtudtuk: Már több mint tíz éve működik itt Biotech Shop, ahol táplálékkiegészítőkkel (fehérjék, vitaminok, diétás termékek....) és egyéb kiegészítőkkel (szaunaöv, súlyzók) foglalkoznak, ám egy éve már E-fit edzéseket is tartanak profi személyi edző segítségével. Négy hónapja bővült a stúdió új, személyi edzéshez tervezett speciális berendezésekkel. Így egy helyen lehet edzeni, táplálkozási és életmódtanácsokat kapni és a táplálék kiegészítőket megvásárolni.

Tipp a karácsonyi hurkák eltüntetéséhez

Először  a személyi edző beszélgetett el velem egy állapotfelmérő konzultáció keretein belül, ahol rákérdeztek az esetleges betegségeimre és kondíciómra, ugyanis ez alapján állítják össze a személyre szabott edzéstervet.

Ezután rá kellett állnom a (szintén az állapotfelmérés részét képező) testösszetétel mérőre, amely további fontos információkat ad az aktuális izom és a zsír arányáról, tömegéről, a vízháztartásról, sőt, kiszámolja az optimális napi kalóriabevitelt is.

Tipp a karácsonyi hurkák eltüntetéséhez

A megbeszélés után a kalóriaégetés rögös útjára léphettem. Az átöltözés után beléptem a stúdióba, ahol hamar megértettem, hogy mitől is olyan különleges az E-fit gép, a stúdió egyik nevezetessége. Az edzéshez egy speciális, kétrészes ruhába kellett belebújnom, melyet drótokkal kapcsolnak az elektromos stimuláló géphez. Az öltözet különböző izomcsoportokat (bicepsz, tricepsz, mell, has és vádli) tapaszt le, ezeket mind egyszerre lehet edzeni. Miközben azon gondolkodtam, hogy Rambóhoz, netán egy sportos űrlényhez hasonlítok jobban, kezdetét vette a tényleges mozgás. Maga az edzés 20 percet vett volna igénybe, de mivel mindent ki szerettem volna próbálni így egy 10 perces próba edzés következett.

Tipp a karácsonyi hurkák eltüntetéséhez

A személyi edző különféle gyakorlatokat mutatott, amelyeket utánoztam, miközben a gép kitartóan bizsergetett. Kezdetben furcsa volt, de aztán egyre inkább lefoglalt, hogy az eddig számomra fel nem fedezett izmaimat győzködjem arról, hogy igenis szükségük van az 5 kilós medicinlabdák és a 3 kilós súlyzók emelgetésére, a felülésekre és kilépésekre.

A 10 perc leteltével továbbmentünk (immár a speciális ruha nélkül) a nemrég beszerzett, de nagyon változatosan felhasználható Technogym Kinesis nevű géphez. Ez az eszköz egy speciális személyi tréningre kitalált gép, amelyen egy átlagember és egy élsportoló is megtalálja a számára megfelelő aerob vagy anaerob gyakorlatokat. A személyi edző  kiválasztotta a hozzám legjobban illőket, így szauna nélkül is jól leizzadtam. Majd a manapság igen népszerű Flabelos kipróbálása következett. A mutatvány azonban itt még nem ért véget, a torna különféle segédeszközök, többek között súlyzó, kettlebell, medicinlabda, fitness labda és henger segítségével folytatódott, a fotós kolléga legnagyobb kárörömére.

Tipp a karácsonyi hurkák eltüntetéséhez

Az edzés családias hangulatú, vidám, de kemény volt. Ahhoz azonban, hogy valódi eredményt érhessek el, a tájékoztatás szerint rendszeresen kell járnom, vagy kiegészítő edzésként használnom egyéb mozgás mellé. Természetesen a gépek egyesével is használhatóak, így ha csak fél óra szabadidőm van a mozgásra, a Coollife-ban ennyi idő alatt is meg tudnak dolgoztatni. Legközelebb lehet, hogy a barátnőimmel jövök, mert a teremben ketten vagy akár hárman is elférünk és párhuzamosan gyakorlatozhatunk.

Tipp a karácsonyi hurkák eltüntetéséhez

Gyorsan felhörpintettem az ajándékba kapott turmixomat, miközben még felsorolták, hogy hosszabb távon milyen belépőt érdemes választani. Egyrészt meglephetem valamelyik ismerősömet egy ajándékutalvánnyal, amit aztán levásárolhat, másrészt választhatok a felkínált kombinált bérletek valamelyikéből. Még nem sikerült eldöntenem, hogy melyiket választom, de abban biztos vagyok, hogy legközelebb az egyszemélyes, nyugalmat sejtető  infraszaunát is kipróbálom.

Tamasits Dorottya

Fotók: Kánya Dóra

Galéria

.