Holttestet találtak egy kőszegi lakásban (Frissítve!)

2016.06.03. 07:06

Az eset körülményeit vizsgálják.

Holttestet találtak a tűzoltók egy kőszegi lakástűz oltása után - közölte honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken.

Illusztráció. Fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

A tűzoltókat a Szombathelyi úton egy lakástűzhöz riasztották, de mire kiértek, a társasház lakói eloltották a lángokat. Az oltási utómunkálatokat követően a tűzoltók átszellőztették a lakást, és ekkor találtak rá a holttestre.

Az MTI tudósítójának értesülése szerint az eset körülményeit a katasztrófavédelem és a rendőrség is vizsgálja, további részleteket azonban nem kívántak elmondani.

A vaol.hu információi szerint 32 éves férfi az áldozat, aki másfél hónapja lakott a lakásban. Egy szomszéd fedezte fel, hogy füst szivárog a lakásból, egy másik szomszéddal együtt feszítették fel a bejárati ajtót és húzták ki a lakásból az ágy előtt fekvő férfit. A mentők azonban már nem tudtak segíteni a férfin.

Nagy tűz nem volt a lakásban, ám annál nagyobb füst. A katasztrófavédelem péntek dél körül kiadott híréből kiderül, hogy mire az egységek kiérkeztek, a szomszéd lakók megfékezték a tüzet, a tűzoltók pedig egy vízsugárral eloltották a még izzó részeket.

.