Hirdetés

Huszonöt éve segíti az alkoholistákat a szombathelyi Kékkereszt

2016.10.22. 08:36

Eddig több száz alkoholizmussal küzdő, az alkohol rabságából szabadulni vágyó embert fogadott be a Magyar Kékkereszt Egyesület szombathelyi csoportja, hogy "a hit erejével és a közösség támogatásával" megváltoztassa, helyes irányba fordítsa életüket.

Hirdetés

Gombás Istvánné, a szombathelyi Kékkereszt egyik alapítója és első vezetője az MTI-nek elmondta: jubileumi találkozójukra, amelyet szombaton tartanak a Kálvária templom oratóriumában, meghívták a már szenvedélybetegségüktől "szabadultakat", volt csoporttagokat, egykori munkatársakat és azokat a papokat és világi személyeket is, akik segítették vagy éppen most is segítik a munkájukat.

A találkozó délelőtt fél tízkor ökumenikus istentisztelettel kezdődik, amelyen Gregersen-Labossa György evangélikus lelkész hirdet igét, ezt követően pedig  Némethné Balog Katalin, a Magyar Kékkereszt Egyesület és a Református Iszákosmentő Misszió vezetője tart előadást a Nemzetközi Kékkereszt mozgalomról, annak magyarországi történetéről.

A Magyar Kékkereszt Egyesület célja az alkoholizmusban és más szenvedélybetegségben szenvedők, lelki és testi gyógyulást keresők segítése a hit által, Isten szabadító erejét kérve. A civil szervezet a szenvedélybetegségek megelőzése, terjedésének megakadályozása, a szenvedélybetegek gyógyítása területén is vállal feladatokat, nyári táborokat, ifjúsági csoportokat szervez és működtet, valamint utógondozásba, rehabilitációba is bekapcsolódik. Jelenleg 48 helyi utógondozó csoportjuk működik országszerte.

A Magyar Kékkereszt Egyesület a Református Iszákosmentő Misszióval közösen a Komárom-Esztergom megyei Dömösön alkohológiai szakintézetet tart fenn, amelybe az ország bármely pontjáról önként, de kórházi beutalóval jelenkezhetnek a gyógyulni vágyók.