December közepétől fogadja a betegeket a felújított körmendi kórház

2016.11.18. 17:25

Befejeződött a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház körmendi Batthyány-Strattmann telephelyének 1,7 milliárd forint értékű felújítása, a betegeket december közepétől fogadja a megújult intézmény - közölte az MTI érdeklődésére Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója.

A főigazgató a körmendi kórház felújításáról elmondta: a központi épületben a belgyógyászat, a sebészet és a járóbeteg-ellátás is jobb körülmények közé került, megújult a műtőblokk és korszerűbb műszerek is érkeznek az intézménybe.

Hozzáfűzte: a hatszintes épület földszintjén a sürgősségi ellátás, a diagnosztika és egyes szakrendelések kapnak helyet, az első emeleten pedig további szakrendelők lesznek. A krónikus belgyógyászat a második szinten működik, a felsőbb emeleteken pedig a sebészet és a műtők találhatók.

Nagy Lajos szerint szakmailag továbbra sem indokolt szülészeti osztály fenntartása a térségben tapasztalható születésszám miatt, egy alacsonyabb szintű ellátás pedig az újszülöttek és az édesanyák életét is kockáztatná.

Bebes István (Fidesz-KDNP), Körmend polgármestere a beruházással kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: a Batthyány-Strattmann László Kórház felújítása az elmúlt 50 év legjelentősebb egészségügyi fejlesztése a térségben, nemcsak a körmendiek, hanem a térség minden polgárát szolgálja majd.

A címlapfotó illusztráció - Sóki Tamás (MTI)

.