Hirdetés

Miben menjünk ki a szabadba tavasz elején?

Miben menjünk ki a szabadba tavasz elején?

2018.02.22. 15:23

Nincs rossz idő, csak rossz ruha, tartja a norvég mondás.

Hirdetés

Ahogy egyre tovább süt a nap délutánonként, ahogy lassan eltűnnek az utolsó hófoltok is, ellenállhatatlan vágyat érzünk, hogy kimenjünk a természetbe, és ott is maradjunk. Mindehhez azonban nem jó már a téli öltözékünk.

Legjobb lenne egész évben kirándulni

A legbátrabbak és -sportosabbak a hideg évszakban is sok időt töltenek a szabadban. A skandinávok a megmondhatói, hogy ez a legjobb túlélési módja a sötét és fagyos időszaknak, ugyanis a mozgás és a szabad tér kitűnő antidepresszáns.

Nem véletlen, hogy (a legendák szerint mínusz húsz fokig) a dánok vagy a finnek napi három órára kiteszik a gyerekeiket, hadd mozogjanak a hidegben.

Nincs rossz idő, csak rossz ruha, tartja a norvég mondás, és ezt nem kevesen idehaza is követjük. Honfitársaink jelentős része azonban szívesebben tölti a meleg szobában a telet, ám ahogy közeledik a tavasz, egyre feszítőbb vágy él bennük is, hogy élvezzék a szabad levegőt.

Motiválhat egy új beszerzés

Főleg akkor ideje elkezdeni a mozgást, ha megfogadtuk év elején, hogy sportosabbra vesszük a 2018-as évet, ám eddig a télre való hivatkozással nem kezdtünk bele az edzéstervünkbe.

A tél vége, tavasz eleje nem egyszerű az outdoor öltözködés szempontjából. Ha túl könnyű ruházatot viselünk, egy megfázással meghosszabbodhat a négy fal közt töltött idő. Amennyiben nem válunk meg téli bakancsunktól, dzsekinktől, élvezhetetlen lesz a kint tartózkodás, amint kisüt a nap. Akár negyedóránként váltakozhat a dermesztő hideg és a kellemes meleg. A megoldás a réteges öltözködés, és egy vadonatúj, igazi tavaszi dzseki.

Remek motiváció egy szép kabát és pár más sportos darab, hogy kedvünk legyen kimozdulni, félretéve a tavaszi fáradtságot.

A tavalyi és idei szezonban is - nagyon szerencsés módon-  hatalmas divat minden, ami sporttal kapcsolatos. Athleisure néven alkották meg a tervezők az egyszerre utcai ‘kimenős’ ruhának és edző felszerelésnek is megfelelő darabokból álló irányvonalat.

Ennek megfelelően esztétikus és nőies sportos darabokat találunk az idei kínálatban. 2018-ban felfutóban van a nyolcvanas évek divatja, ezres fordulatszámmal törtek be a széles vállú Fanta-narancssárga tréningfelsők és neonszínű egyberészes fürdőruhák. Ha valaki megőrizte anyukája egykori kezeslábasát vagy 100 % műanyag tréningruháját 1984-ből, idén egészen nyugodtan felöltheti.

Az idei divatban a bomber és a virágminta találkozik

Kora tavasszal érdemes a szabadba még bélelt dzsekiben kimerészkednünk, esetleg egy polár felsőre már felhúzhatunk vékonyabb dzsekit vagy esőkabátot. A szokásos thermo pulóverek mellett kötött polár felsőkkel is találkozhatunk. Ezek még kellemesebb tapintású és érdekesebb megjelenésű viseletet biztosítanak.

Rengeteg színes és vidám dzseki közül válogathatunk, visszatértek például a bomber dzsekik, méghozzá csajos színekben. Az idei trend jegyében akár tréningnadrággal és sportcipővel is nyugodtan viselhetjük ezeket.

.