Nagyon sok vállalkozás akar hitelt felvenni

MTI

2021.03.18. 12:10

Már az első héten több ezer cég érdeklődött a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került társaságoknak szánt új, kamatmentes konstrukció iránt.

Hatalmas a kereslet az újraindítási gyorskölcsönre: az OTP Bank üzemeltette pontokon már az első héten több ezer cég érdeklődött a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került társaságoknak szánt új, kamatmentes konstrukció iránt - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Átlagosan 8 millió forint kölcsönt vennének fel az érintettek. A befogadott kérelmekben megjelölt összeg a hitelintézetnél már megközelíti a 2 milliárdot - közölte a lap.

A kamatmentesen igényelhető konstrukció összegének felső határa 10 millió forint, a törlesztést pedig elég 3 év múlva megkezdeni.

A gyorskölcsönt 55 ágazat vállalkozásai, valamint egyesületei kérhetik. A forrás felhasz­nálható készletek beszerzésére, működési költség fedezésére, bér- és járulékfizetésre, valamint a rezsiköltségek finanszírozására is.

A kölcsön fontos feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen lezárt üzleti évvel ­2019-re, mert a felvett összeg nem haladhatja meg a 2019-es árbevételét.

Az első hét adatai alapján az OTP Banknál a legtöbb jelentkező a szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás, valamint a művészeti, szórakoztatási és szabadidős szolgáltatások területén működik. A budapesti és Pest megyei, valamint az északkelet-magyarországi társaságok voltak a legaktívabbak.

Az OTP Bank honlapján néhány kérdés megválaszolása után bárki megnézheti, hogy cége jogosult-e a gyorskölcsönre - olvasható a Magyar Nemzetben.

.