Több száz embert bocsát el PlayStation részlegéről a Sony

MTI

2024.02.27. 22:03

Azt mondják, hogy változtatásokra van szükség az üzletág további növekedése és a vállalat fejlesztése érdekében

A Sony mintegy 900 alkalmazottját bocsátja el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát - jelentette kedden a The Verge szakmai hírportál.

"Rendkívül nehéz döntést hoztunk, hogy a helyi törvények és a konzultációs folyamatok függvényében világszerte mintegy 8 százalékkal, azaz körülbelül 900 fővel csökkentjük a teljes létszámunkat" - közölte Jim Ryan, a PlayStation vezetője. "Alapos mérlegelés és számos, több hónapon át tartó vezetői megbeszélés után világossá vált, hogy változtatásokra van szükség az üzletág további növekedése és a vállalat fejlesztése érdekében" - írta a PlayStation alkalmazottainak küldött belső körlevelében.

Az elbocsátások számos PlayStation studiót érintenek, köztük az amerikai Insomniac Games és a Naughty Dog, a hollandiai Guerrilla Games és a brit Firesprite stúdiót is. A Sony bezárja a PlayStation VR-játékokat fejlesztő londoni stúdióját az Egyesült Királyságban.

Az elbocsátások bejelentésére pár nappal azt követően került sor, hogy a Sony nem érte el a PS5 eladási célját, aminek következtében a Sony részvényeinek árfolyamcsökkenése 10 milliárd dollárral vitte le a cég piaci tőkeértékét.

Az egész számítógépes játékiparon elbocsátási hullám söpör végig az utóbbi időkben. A Microsoft a múlt hónapban 1900 Activision Blizzard és Xbox alkalmazottat bocsátott el, ami a teljes Microsoft Gaming részleg mintegy 8 százaléka. A Unity szintén a múlt hónapban elbocsátotta alkalmazottainak 25 százalékát, a Discord pedig alkalmazottainak 17 százalékát.

.