Gyógynövények gyulladások ellen

2015.04.15. 09:12

Illóolajok az egészség szolgálatában

Napjainkban, amikor a gyógyszeres kezelések helyett egyre többen választják a természet patikáját, sokan érdeklődnek az olyan készítmények és alapanyagok iránt is, amelyek eredményesen vethetőek be a sokakat érintő ízületi gyulladások ellen. A porckopás, valamint az ízületi megbetegedések későbbi stádiuma, a reumás jellegű panaszok sajnos egész életminőségünket negatívan befolyásolják, éppen ezért különösen fontos, hogy mind a megelőzésre, mind a természetes gyógymódokra kiemelt figyelmet fordítsunk. A hillvital.hu többféle gyógynövény felhasználásával állította össze azokat a készítményeket, amelyek minden mellékhatás nélkül, a hatóanyagok tökéletes hasznosulásával teszik lehetővé a fájdalom csillapítását, és panaszok enyhítését.

Milyen mozgásformát válasszunk?

Mint a legtöbb betegségre, így az ízületi gyulladásra is tökéletesen igaz, hogy célszerűbb megelőzni azt, mint utólag együtt élni a fájdalommal, és az ideális gyógymódot keresgélni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a testmozgás fontosságát. Erre mind megelőzés, mind a már kialakult ízületi fájdalmak esetében érdemes figyelni. Természetesen nem mindegy, milyen mozgásformát választunk, hiszen a túlsúllyal történő mozgás akár elő is idézheti az ízületi gyulladást. 25-30 kiló súlyfelesleg esetében gyakorlatilag minden megterhelő mozgás tiltott, így a futást, vagy az ugrálásokkal kombinált aerobik edzéseket ajánlott elfelejteni.

A túlterhelés ugyanis egyértelműen a reuma és az ízületi fájdalmak kiváltó okai között szerepelnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kerülni kellene a mozgást, ugyanis a megfelelően megválasztott edzésformával sikerül leadni a plusz kilókat, ami egyértelműen jó hatással van a reumatikus fájdalmak enyhítésére. A már kialakult betegség esetében különösen fontos, hogy szakember segítségét kérje akár a gyógytornához, akár a mindennapokba beilleszthető mozgás kiválasztásához.

Illóolajok az egészség szolgálatában

A népi gyógyászat már évszázadok óta használja a természet kínálta lehetőségeket a fájdalmak csillapítása és a kiváltó okok megszüntetése érdekében. Többféle gyulladáscsökkentő gyógynövény áll rendelkezésünkre akkor is, ha reumatikus fájdalmakra szeretnénk megtalálni a megoldást. Az illóolajos fürdő nem csak a testet, de a lelket is felüdíti, ha pedig ízületi panaszokkal küzd, akkor a rozmaring és a levendula különösen ajánlottak. Hasonlóképp jó választásnak bizonyul fürdő gyanánt, a mezei zsurló, amelyet azonban gyógyteaként is javasolnak a terület szakértői.

Gyulladáscsökkentő gyógynövények

Szintén ismert és kedvelt gyulladáscsökkentő gyógynövény a kamilla, de a fekete nadálytő, a gyermekláncfű, a rozmaring, vagy a vadgesztenye is kiválóan alkalmas az ízületi és izomfájdalmak enyhítésére. Gyógyteaként történő felhasználásuk mellett olyan készítmények hatóanyagai között is megtaláljuk ezeket, amelyek eredményesen alkalmazhatóak az említett betegségek esetében. A reuma és az ízületi fájdalmak esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a konkrét fájdalomcsillapítás mellett fontos szerep jut annak is, hogy sikerüljön együtt élni a sok esetben állandósuló fájdalmakkal, panaszokkal.

Az életminőség javításának terén fontos szerep jut az egészséges táplálkozásnak és a rendszeres testmozgásnak is. Az immunrendszer erősítése egyértelműen pozitív hatással van még a krónikusan visszatérő fájdalmakra is, a kíméletes mozgás pedig lehetővé teszi mind a testsúly normál szinten tartását, mind a mozgékonyság megőrzését az ízületi panaszok ellenére is.

.