Megtalálták az eltűnt győri lány holttestét

2016.02.28. 11:08

Az Eltűnt emberekért-megoszthatod Facebook-oldala az "Őszinte részvétünk"mondattal együtt osztotta meg a január végén eltűnt győri lány fotóját - adta hírül a Velvet.hu.

Lapunk is közzétette a rendőrség felhívását: rendőrök és civilek is jelentős erőkkel keresték az eltűnt lányt. A 24 éves Rebeka január 25-én távozott otthonából, azóta ismeretlen helyen tartózkodott, életjelet nem adott magáról. 

A Velvet.hu megkereste a győri rendőrséget: "2016. február 27-én délelőtt találtak egy női holttestet a Győri Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az elsődleges vizsgálatok kizárták az ön- és idegenkezűséget, így a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja a történteket" - közölték.

Megtalálták az eltűnt győri lány holttestét

A lány családja úgy tudta, hogy Rebeka január 25-én a barátnőjéhez ment, de később kiderült, hogy hetek óta nem is beszéltek egymással - számolt be róla a Velvet.hu.

A lap hozzátette: a lány telefon, papírok és bankkártya nélkül indult el otthonról, táskáján kívül húga szerint valamennyi pénzt vihetett magával. Eltűnése után a nyomozók az egész szobáját átkutatták és a számítógépét is lefoglalták, amin visszaállították a korábban törölt adatokat, de a Velvet.hu információi szerint a rendőrök a törölt elemek között nem találtak olyan információt, ami segíthetett volna megtalálni.

Az Origó is úgy tudja, hogy Rebeka holttestét találták meg.

A portál felidézte, a lány a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanulója volt, tavaly májusban költözött haza.

A lapnak még korábban nyilatkozott Rebeka édesanyja. Elmondta: „A lányomnak nem igazán voltak barátai, sokszor rosszkedvű, nem nyílik meg senkinek, még a két lánytestvérének sem, eléggé zárkózott. A problémáiról nem beszél, pedig mi mindig mondjuk neki, hogy ránk számíthat” – mondta januárban a nő, majd hozzátette: „Tény, hogy kicsit elkeseredett volt mostanában, azt állította, azért, mert jelentkezett mesterszakra, és nem vették fel.”  

.