Családja még semmit sem tud a tanár halálának körülményeiről

2015.12.30. 08:29

A szombathelyi származású férfi holttestét a Dunában találták meg.

Az ügyet a Szombathelyi Rendőrkapitányság vizsgálja közigazgatási eljárás keretében. Ez az eljárás azt jelenti, hogy halála nem gyilkosság, hanem baleset vagy öngyilkosság miatt következhetett be - számolt be róla a Blikk.

A fővárosban, a Dunában találták meg annak a szombathelyi származású, 30 évesen elhunyt kémiatanárnak a holttestét, aki még novemberben tűnt el egy szalagavató után. Azt egyelőre vizsgálják, hogy mi történhetett H. Gergellyel.

A Blikk utolérte a férfi testvérét, aki elmondta, az ünnepek alatt kapták a tragikus hírt. Szinte az egész ország összefogott, hogy megtalálja a fiatal, tehetséges kémia­tanárt. Diákjai az interneten kértek segítséget, hogy megtalálják Gergőt.

„Kérem, ha valaki látta, esetleg tud róla valamit, jelezzen, nagyon aggódunk érte” – osztotta meg a Pesten hallottam Facebook-csoportban egyik diákja.

Fotó: Facebook / Blikk


A megosztást aztán egy hivatalos közlemény is követte az eltűnt tanár iskolájának Facebook-oldalán: „Sajnáljuk, hogy ilyet kell megosztanunk, de minden segítség jól jön. Egyik tanárunk eltűnt november 29-én (vasárnap) este. Ha bárki bármit tud róla, látta valahol azóta, jelezzen, aggódunk érte!” – osztotta meg az iskola.

Gergő régi iskolájának a szalagavatóján még részt vett, majd egy taxit hívott zuglói lakásához, és az Üteg utcába vitette magát. Ezután nem tudni, mi történt vele.

A Ripost.hu szerint a család elzárkózott a nyilatkozattól, azonban a Blikk elérte Gergely összetört testvérét.

– Csak egy rövid közlést kaptunk a rendőrségtől az ünnepek alatt – mondta elcsukló hangon Dávid, aki szerint talán a boncolás után majd többet tudnak meg testvére halálának körülményeiről. – A Dunában találták meg, de hogy baleset vagy valami más történt, még nem tudom pontosan.

Gergely az egyik budapesti két tannyelvű szakközépiskolában tanított kémiát. Tanítványai és kollégái na­gyon kedvelték. Semmi sem utalt ar­ra, hogy gondjai lennének, spor­tos életet élt, félmaratonokat fu­tott, karrierje pedig felfelé ívelt - számolt be róla a lap.

A statisztikák szerint Magyarországon évente 25 ezer személy eltűnését jelentik be. Közülük 14 ezer még gyerek, 18 év alatti – ez a legmagasabb mutató az Európai Unióban. A fiatalkorúak nyolcvanöt százaléka valamilyen intézetből szökik meg, szerencsére többségük előkerül. A felnőtteknél a leggyakoribb ok az eltűnésre a depresszió.

.