Aláírták a támogatási szerződést a szombathelyi BPW Hungária Kft. telephelyfejlesztéséről

2014.03.28. 16:10

Jelenleg 1380 ember foglalkoztatnak, a mostani fejlesztésnek köszönhetően 51 új munkahely jön létre.

A BPW Hungária Kft. 486 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchényi Terv (ÚSZT) keretében,  amely hozzájárul ahhoz, hogy a cég szombathelyi telephelyén  1,6 milliárd forintos fejlesztés részeként az idén felépüljön egy 11 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai bázis - jelentette be Brumbauer József a BPW Hungária ügyvezető igazgatója pénteken a támogatási szerződés ünnepélyes aláírásakor.

    Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen köszöntőjében úgy fogalmazott: az együttműködés amely a térség meghatározó termelő vállalkozásai, a kamarák, az önkormányzatok és a politika között létrejött és amely a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központban öltött formát, reményt ad arra, hogy Szombathely is tovább fog fejlődni.

    Hozzáfűzte: reményeik szerint a kormányzat által is kiemelt fejlesztési régióként kezelt térségben  25 ezer új munkahely létesülhet a következő években, ami elérhető közelségbe hozza a régióban akár a teljes foglalkoztatást is.

    Hende Csaba szerint valójában minden a munkahelyteremtés érdekében történik, ezt szolgálja a 86-os főút fejlesztése éppúgy,  mint a vállalkozásoknak nyújtott támogatások, vagy a 2015-től Szombathelyen beinduló gépészmérnökképzés is.

    Célunk nem lehet más, mint a teljes foglalkoztatás, annak elérése, hogy mindenki számára munkát tudjunk adni aki dolgozni akar - mondta.

    Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: azzal, hogy felépítik az új logisztikai bázisukat, 6700 négyzetméter nagyságú gyártófelület szabadul fel, jelenleg ugyanis a gyártási területek egy részét alapanyagok és késztermékek tárolására veszik igénybe.

    Szavai szerint ez lehetőséget ad a gyártókapacitás bővítésére, amire szükség is van, hiszen a vállalat megrendelésállománya folyamatosan bővül.

    A BPW Hungária Kft. a németországi BPW csoport szombathelyi leányvállalata. A BPW csoport Európa vezető utánfutómű gyártója, 1 milliárd eurót meghaladó éves forgalommal és jelentős piaci részesedéssel.

    Szombathelyen jelenleg 1380 ember foglalkoztatnak, a mostani fejlesztésnek köszönhetően 51 új munkahely jön létre, logisztikusokra, anyagmozgatókra és raktárosokra lesz szükség, de szinte állandó a felvétel CNC forgácsolókból, hegesztőkből és mechatronikai műszerészeket, valamint gépészmérnököket is keresnek.
.