A Széchenyi Kártya Program és az Útdíj Hitelprogram felhasználási lehetőségeiről

2013.11.21. 10:56

A KAVOSZ Zrt. országjáró rendezvénysorozata Szombathelyen járt.

A KAVOSZ Zrt. országjáró rendezvénysorozatának szombathelyi állomásán a társaság, fejlesztési igazgatója, Szép Zoltán, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kovács Vince, és a VOSZ Vas Megyei Szervezetének elnöke, Szőnye József köszöntötte a programokban résztvevő hitelintézetek, továbbá a vállalkozások képviselőit.

A 2002-ban útjára indított, s a KAVOSZ Zrt. által irányított Széchenyi Kártya Program elsősorban az állami kamattámogatásnak köszönhetően vált a legsikeresebb vállalkozói finanszírozási formává.  Az időközben több pilléressé bővült konstrukciókat immáron tizenegy hitelintézet forgalmazza.

Napjainkban pedig e lehetőségeket minden eddiginél gyorsabban, egyszerűbben és olcsóbban érhetik el a mikro-, kis- és középvállalkozói szektor szereplői.

Klasszikus, szabadon felhasználható folyószámlahitel változat a cégek átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására szolgál. Az igénylők már három hét leforgása alatt akár 25 millió forintnyi összegekhez juthatnak.

A forgóeszközhitel háromesztendős futamideje alatt például az alapanyagok és árukészletek finanszírozásának megoldásában nyújt segítséget.

A beruházási hitel, valamint az uniós pályázatokhoz rendelkezésre álló önerő kiegészítő hitel, illetve támogatást megelőző hitel szintén előnyös, hiszen a készfizető kezességvállalás díjának ötven százalékáig ugyancsak állami támogatás tartozik a csomaghoz.

A Széchenyi Kártya Program tizenegy esztendős története során a kisvállalkozásokhoz kihelyezett összeg elérte az 1250 milliárd forintot. A 250 ezer igénylő közül 200 ezren jutottak forrásokhoz. Vas megyében pedig 5 500 vállalkozás kért Széchenyi Kártyát, s a több mint 4300 létrejött ügylet 26 milliárd forinttal segítette a cégek boldogulását. A program elemei egymásra épülnek, s akár egyidejűleg is felhasználhatók.

Az Agrár Széchenyi Kártya is olcsóbb lett, hiszen a Vidékfejlesztési Minisztérium kamattámogatásának mértékét négy százalékra emelte.

A KAVOSZ berkeiben működik az Útdíj Hitelprogram. Az idén bevezetett új konstrukcióhoz november elsejétől még könnyebben és gyorsabban juthatnak hozzá a fuvarozó vállalkozások. Igényléséhez sem ingó- sem ingatlanfedezet, sem magánszemély kezességvállalása nem szükséges. További információk pedig a www.utdijhitel és a www.kavoszvf.hu honlapokon találhatók.
A kedvezményes hitelek révén a válság miatt elhalasztott beruházások elindítására, a gépek és eszközök korszerűsítésére, valamint az uniós pályázatokon való részvételre egyaránt lehetőség nyílik.

A Széchenyi Kártya Program és az Útdíj Hitelprogram konstrukciói országszerte közel háromszáz helyen, így a vasi kamara ügyfélszolgálati irodájában is igényelhetők.

A tájékoztató rendezvényen az előadók közül a Budapest Bank helyi fiókvezetője, Horváth Bernadett a pénzintézet hitelezési gyakorlatát mutatta be a megjelenteknek. A kártyatulajdonosok pedig a tapasztalataikat megosztó párbeszéd során arra is rávilágítottak, hogy milyen külső gazdasági környezetbeli okok miatt óvatosak a hazai és az uniós hitelekkel kapcsolatos döntéseikben.


                 
.