Hirdetés

Hivatalos: Puskás Tivadar a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje

2014.07.09. 18:44

Semmi nem változik, de mégis minden változik a kormánypárt háza táján.

Hirdetés

Tegnap egy sajtóközleményt adott ki a szocialista párt helyi szervezete, amelyben többek között az olvasható, hogy „sajtóhírek szerint múlt héten a Fidesz választmánya mégsem jelölte Puskás Tivadart Szombathely polgármesterének”.

„Nem elég, hogy 7 képviselőjüket le kell cserélniük, lehet, hogy most még a Hende Csaba által beharangozott Puskásból sem lesz polgármesterjelölt” - írták, zavart, szétesést említve a Fidesz helyi szervezete körül, illetve friss közvélemény-kutatási adatokra is hivatkoznak, „amelyekből egyértelműen kiderül, hogy nem Puskás Tivadar, hanem Ipkovich György a polgármesterségre esélyesebb jelölt”. (A közlemény teljes terjedelemben a cikk után olvasható.)

Már tegnap próbáltunk elérni valakit a Fideszből, hogy kommentálják a szocialisták értesüléseit, de nem sikerült.

Ma délután viszont telefonon beszéltünk Lendvai Ferenc városi szóvivővel, aki közölte, rövid időn belül sajtó-közleményt ad ki a párt.

A közlemény valóban meg is érkezett.

A legfontosabb: Az őszi önkormányzati választáson Puskás Tivadar jelenlegi polgármester lesz a Fidesz jelöltje.

Ezzel vége a korábban felreppent találgatásoknak.

Ha viszont olvasunk a szép hosszúra sikerült sajtóközlemény sorai között, illetve ha megnézzük a fotókat, akkor talán egyéb érdekes információhoz jutunk.

Puskás Tivadar a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje

Például azt, hogy a bejelentést láthatóan a Fidesz szombathelyi irodájában tették. Az asztalon a Hír Tv mikrofonja látható. Mivel lapunk nem kapott meghívót az eseményre, gyanítjuk, hogy „zártkörú” volt a bejelentés. Így megelőzhetők az esetlegesen kellemetlen kérdések.

Például az, hogy mi történt a szombathelyi Fidesz fiatal tengelyével, a Marton Zsolt – Lazáry Viktor – Szakály Gábor trióval, akiknek letagadhatatlanul nagy szerepük volt a párt helyi megerősödésében, stabilizációjában, és akiknek reputációja – mondjuk így – drámaian zuhant az elmúlt időszakban.

Bár a polgármester jelölésén kívül másról nem szól a közlemény, a fotó elárulja: helyi szinten megmarad Hende Csaba és Harangozó Bertalan kiemelt szerepe.

Puskás Tivadar a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltje

Érdemes megjegyezni, hogy a fotón szerepel Koczka Tibor, az önkormányzati fenntartású Médiacentrum ügyvezetője is. A pletykák szerint komoly szerep várhat rá is egy esetleges Fidesz-győzelem esetén.

Habár új arcok vannak, a fiatal generáció képviselői látványosan hiányoznak a fotóról.

A sajtóközleményből kirajzolódni látszik a szombathelyi Fidesz őszi kampányának a csomópontjai is.

Ezek szerint a negatív kampány középpontjában feltehetően a város korábbi eladósodása áll, míg az eredmények közül a 86-os utat, a helyi ipar fejlődését, a kórházi fejlesztéseket és a Segítés városa projektet hangsúlyozzák majd.

A párt helyi kampányszlogene "Szombathely, Magyarország itt kezdődik!” lesz.

Ez annyiban megnyugtató, hogy - keleti nyitás ide vagy oda - a helyi politikusok még nyugat irányából tekintenek a városra.


Az MSZP tegnapi sajtóközleménye:

Szétesett a Fidesz Szombathelyen!

Sajtóhírek szerint múlt héten a Fidesz választmánya mégsem jelölte Puskás Tivadart Szombathely polgármesterének.

Ebből is látszik az a totális fejetlenség, ami az elmúlt hónapokban a helyi Fideszt jellemzi. A szombathelyi képviselőket, a gazdasági és a kulturális élet szereplőit terhelő drogbotrány, a belső széthúzás és Hende Csaba akarnoksága miatt többen nem vállalják a közösséget a helyi szervezettel és sorra mondják vissza a jelöltnek való felkérést.

Miközben szinte már minden településen megnevezték az őszi jelölteket és polgármestereket, Szombathelyen néma csend veszi körül a jelölési folyamatot.

Nem elég, hogy 7 képviselőjüket le kell cserélniük, lehet, hogy most még a Hende Csaba által beharangozott Puskásból sem lesz polgármesterjelölt.

Bizonyára a Fidesz is ismeri azokat a friss közvélemény - kutatási adatokat, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy nem Puskás Tivadar, hanem Ipkovich György a polgármesterségre esélyesebb jelölt.

A döntésük azt mutatja, hogy már egy pártpolitikust sem tudtak felkérni polgármesterjelöltnek, várost vezetni ugyanis, csak hiteles politikusokkal lehet.

MSZP Szombathely


A Fidesz ma délutáni sajtóközleménye

Puskás Tivadar a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szombathelyen

„A Fidesz Országos Választmányának Elnöksége a június 24-én kelt XI./2014. számú határozatában azt a döntést hozta, hogy Puskás Tivadar, a vasi megyeszékhely jelenlegi polgármestere lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szombathelyen az őszi önkormányzati választáson”- jelentette be Hende Csaba.

A Fidesz szombathelyi választókerületének elnöke röviden összefoglalta az elmúlt négy esztendő történéseit. Kiemelte, hogy Szombathely a 2010-2014 között óriási fejlődésen ment keresztül.

„2010 óta 45 százalékkal nőtt a város bevétele az iparűzési adó tekintetében, ez azt jelenti, hogy a vállalkozások termelési értéke növekedett ilyen jelentős mértékben. A dinamikus gazdasági fejlődés pedig együtt járt új munkahelyek létrehozásával.  Főként Szombathely nagyvállalatainak köszönhetően 2 ezerrel többen dolgozhatnak jelenleg a megyeszékhely lakói közül. A munkanélküliségi ráta így 3,5 százalékra csökkent,  ilyen alacsony emberemlékezet óta nem volt ez a mutató. 2010-ben a Puskás Tivadar irányította városvezetés, - Ipkovich György korábbi polgármester „áldásos” tevékenységének köszönhetően - több mint 16 milliárd forintos tartozással vette át a város irányítását. A mai napon Szombathely adóssága nulla forint. Emellett pedig gőzerővel épül az az M86-os főút, mely a város jövőjének legmeghatározóbb tényezője lehet. Mindezek a változások, eredmények Puskás Tivadar nevéhez köthetőek”- fogalmazott Hende Csaba.

A polgármesterjelölt folytatni kívánja azt a munkát, melyet az elmúlt négy esztendőben elkezdett.

„Úgy gondolom, hogy jó irányba megy a város, igen komoly eredményeket értünk el az elmúlt ciklusban például az egészségügy területén. A Markusovszky Kórházban közel 12 milliárdos fejlesztést hajtottunk végre, melynek legjelentősebb beruházását, az új belgyógyászati tömböt hamarosan átadjuk. Nem rég megtörtént a műszaki képzés akkreditációja, ennek köszönhetően 2015-ben elkezdődhet a mérnökképzés a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában. Ez pedig elláthatja szakképzett munkaerővel az elmúlt négy esztendőben létrehozott Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ cégeit.   Fontos az a szellemiség is, melyet a „Segítés városa” program keretében próbáltunk elterjeszteni Szombathelyen, ahol mára az oktatásnak köszönhetően 20 ezren képesek embertársaikon segíteni, szükség esetén újraéleszteni.  Ezt a számot 30 ezerre akarjuk növelni. Összességében továbbra is munkát és böcsületet ígérhetek a Szombathelyieknek.”- jelölte meg legfontosabb céljait Puskás Tivadar.

A sajtótéjékoztató végén Hende Csaba választókerületi elnök a szombathelyi Fidesz új kampámyszlogenjével köszönt el, mely szerint „Szombathely, Magyarország itt kezdődik!”