Hirdetés

Ők lesznek a Fidesz szombathelyi jelöltjei az önkormányzati választásokon

2014.08.04. 19:55

Az elmúlt négy év „a város rendszerváltozás óta írott történelmének legsikeresebb időszaka volt” – mondta állítólag a bemutatón Hende Csaba. Azért állítólag, mert minket nem hívtak meg.

Hirdetés

„Úgy gondolom, hogy Szombathely jó irányba megy” – mondta a sajtóanyag szerint egy mai sajtótájékoztatón Puskás Tivadar polgármester és egyben polgármester-jelölt.

Hogy az irányról mi a véleményem, azt most nem fejteném ki részletesen, mindenesetre én annyira nem veszem jó jelnek, ha egy-egy sajtóeseményre szelektálják a helyi sajtót; illetve ha a közpénzből fenntartott városi média szelektál a sajtóesemények között.

Mindenesetre lapunkat – nem először – nem hívta meg a Fidesz a mai képviselő-bemutatóra, így olvasóinknak meg kell elégedniük a párt által kiadott fotóval és sajtóanyaggal.

Ebből meg lehet ugyan tudni az elmúlt időszak fényes sikereit és az Ipkovich-korszak gyalázatos kudarcait, azt viszont nem, hogy – a nevükön kívül – valójában kik is Fidesz új arcai.

Miután megtudtunk, hogy megint nem kaptunk meghívót, felhívtuk Lendvai Ferencet, a párt városi szóvivőjét, és megkérdeztük tőle, hogy minek köszönhetjük az újabb feledékenységet.

Azt a választ kaptuk, hogy nem tudta, hogy nem kaptunk invitálást, amúgy a mai napon jött meg szabadságról, nem ő intézte az előkészítést. Próbál utána nézni annak, hogy mi történt, és majd visszajelez az eredménnyel.

Amennyiben ez megtörténik, frissítjük a cikkünket.


Akkor tehát a sajtóanyag (változtatás nélkül):

Fidesz jelöktek

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Bemutatta szombathelyi képviselőjelöltjeit a Fidesz-KDNP pártszövetség

„Ez az a tizennégy fős csapat, mely az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP pártszövetség színeiben képviselőjelöltként indulni fog. Akár úgy is fogalmazhatnék, hogy ez lesz Puskás Tivadar polgármesterjelölt csapata"- ezekkel a gondolatokkal kezdte Hende Csaba honvédelmi miniszter, a szombathelyi választókerület elnöke a helyi Fidesz-irodában megtartott j elöltbemutató sajtótáj ékoztatót.

Hende Csaba felelevenítette az elmúlt négy esztendő történéseit, melyet egyértelműen a város rendszerváltozás óta írott történelmének legsikeresebb időszakának nevezett. A tárcavezető külön kihangsúlyozta azokat az eredményeket, melyeket a gazdaság területén ért el a vasi megyeszékhely. Aláhúzta: az iparűzési adó bevételének 45 százalékos növekedése, valamint a 3,5 százaléknál alatti munkanélküliségi ráta is szinte egyedülálló az országban. Hende Csaba ugyanakkor kitért arra is, hogy a vasi megyeszékhely baloldali vezetése 2002 és 2010 között megtízszerezte a város adósságállományát, mely közel 18 milliárd forintot tett ki akkor, amikor a váltás 2010-ben megtörtént. Ezt az óriási adósságot vállalta át az állam és ennek köszönhetően jelenleg Szombathely adóssága nulla forint.

„Szombathely fejlődésének záloga az, ha továbbra is a megkezdett úton halad. Nem szabad visszakanyarodni, mert az ismét zsákutcába juttatná a várost. Olyanba, mint amilyenben 2010-ben volt, amikor a választók úgy döntöttek, hogy leváltják az Ipkovich György nevével fémjelzett megbukott baloldali városvezetést."- zárta szavait Hende Csaba. Puskás Tivadar jelenlegi polgármester - aki a következő ciklusra is a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje - megfogalmazta azokat a célokat, melyekre az elkövetkezendő esztendőkben fókuszálni akar a jobboldali városvezetés. Ezek szerint mind a gazdaság, mind az oktatás, mind az egészségügy, mind pedig a kultúra területén folytatni akarják a megkezdett munkát.

„Úgy gondolom, hogy Szombathely jó irányba megy. Ahhoz kérjük a választók bizalmát, hogy ezt az irányt a továbbiakban is tartani tudjuk."- fogalmazott Puskás Tivadar polgármester.

A Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjei az őszi önkormányzati választásokra Szombathelyen:

 • Koczka Tibor (1. sz. választókerület)
 • Illés Károly (2. sz. választókerület),
 • Rettegi Attila (3. sz. választókerület)
 • Horváth Csaba (4. sz. választókerület)
 • Farkas Csaba (5. sz. választókerület)
 • Dr. Szakács Dávid (6. sz. választókerület)
 • Kántás Zoltán (7. sz. választókerület)
 • Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária (8. sz. választókerület)
 • Lendvai Ferenc (9. sz. választókerület)
 • Sátory Károly (10. sz. választókerület)
 • Dr. Kecskés László (11. sz. választókerület)
 • Ágh Ernő (12. sz. választókerület)
 • Dr. Őri Imre (13. sz. választókerület)
 • Sági József (14. sz. választókerület)
.