Horoszkóp percek - Így hat a telihold a lelkünkre, testünkre, egészségünkre

Telihold

HoroszKópé

2022.08.11. 16:02

Telihold kedvező hatása szervezetünkre

Kedvező hatása lehet, hogy az e napon gyűjtött gyógynövények hatása erősebb. A hiedelmek szerint pénzhozó, vagy egyéb gyarapító varázslatokra a holdtöltét megelőző éjszaka a legalkalmasabb.
Ugyanakkor holdtölte idején érjük el testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsát. Bár ilyenkor meggondolatlanná is válunk, tehát nem érdemes komoly döntéseket hozni.

Vágyaink telihold táján fokozódnak. Bár kétségtelen, hogy teliholdkor gyakoribbak a szakítások is, ezért ezekben a napokban igyekezzünk elkerülni a veszekedéseket.

Még néhány érdekesség a teliholdról

Ez a fázis az önmegvalósítás és az alkotás időszaka is lehet. Az alkotó folyamatokra pozitívan hat. Aki különösen érzékeny a Hold befolyására, pl. a Rák jegy szülöttei, vagy akinek Rák jegyben állt a Hold a születési képletében, vagy egyéb fontos helyen, azok az emberek súlyos álmatlanságban szenvedhetnek ezeken az éjszakákon.

A népi hagyomány szerint, jó védekezés ez ellen, ha ilyenkor kiteszünk egy tál vizet az ablakpárkányra. Ez semlegesíti a zavaró hatásokat, a Hold energiájával feltöltött vízzel pedig azután meglocsolhatjuk a szobanövényeket.

Más tanulmányok szerint viszont a kutatók a statisztikákat megvizsgálva sem találtak semmilyen összefüggést az emberi szervezet és a holdtölte, a Hold változásai között.

Laikusként mi legfeljebb csak annyit tehetünk, hogy megfigyelhetjük, hogy a telihold saját szervezetünkre jótékony hatással van-e vagy sem és legfeljebb kihasználhatjuk amit lehet és jobban odafigyelünk magunkra, ha úgy érezzük, hogy ránk negatív hatással van. 

.