Hová menjük Horvátországban nyaralni?

2014.06.20. 23:19

Nyakunkon a nyár és ideje lenne már foglalkozni a nyaralással, de a foglalást mégis az utolsó pillanatra hagytuk. Segítünk dönteni.

Nyakunkon a nyár és ideje lenne már foglalkozni a nyaralással, de a foglalást mégis az utolsó pillanatra hagyjuk? Segítünk dönteni.

Az elmúlt években többször is írtunk Horvátországról, most készítettünk egy kis összefoglalót ezekből. Figyelem, a cikkekben szereplő árak és utazási körülmények helyenként elavulhattak, kéretik ezt figyelembe venni!

Közép-Dalmácia: Sveti Filip i Jakov, Biograd, Sibenik, Krka

Sveti Filip i Jakov ideális horvátországi strand kisgyermekeseknek. A letenyei határátkelőtől mindössze 415 km. Filip i Jakov strandja lassan mélyülő homokos, aprókavicsos, helyenként árnyékos. A strandoláson túl számos szórakozási lehetőség a helyszínen: vízibicikli kölcsönző, hajó bérlési lehetőség, trambulin.

Sveti Filip i Jakovból Biogradba gyalogosan is érdemes átsétálni az olaj- és fügefákkal tarkított tengerparti úton.

Krka-vízesés mindössze 60 km-re található Filip Jakovtól, érdemes felkeresni: A vízesés előtt összegyűlt tóban akár meg is fürödhetünk, de bővebben mindezekről itt olvashatunk: Sveti Filip i Jakov, Biograd, Sibenik, Krka

Vodice, Tribunj, Murter
A vodicei strand kissé zsúfolt, vize sekély és köves, mégis nagyon népszerű. Pezsgő az éjszakai élet. A szomszéd település Tribunj, a tengerparton gyalogosan vagy kis kocogással is elérhető.

Murter szigetét Tisno városában egy kis híd köt össze a szárazfölddel. A városkába annyira bele lehet szeretni, hogy akár évekig is visszajár az ember.

Kristálytiszta víz, a sziklás és homokos part. Kell ennél több egy nyugodt nyaraláshoz? Bővebben itt: Horvátországi nyaralás: Vodice, Tribunj, Murter

 

Dél-dalmáciai Peljesac-félsziget – Orebic

Orebic részben autópályán, azt követően autóúton, majd akár komppal érhető el. Távolsága Letenyétől 650 km, majdnem 8 órás autóút. De megéri a hosszú utazás, mert igazi mediterrán hangulatú kis településre érkezünk.Orebic strandja aprókavicsos, a széle sekély, de aztán hamar mélyül. Délután 5 órától, a hegyek árnyékot adnak a partnak.

Orebictől pár km-re fekszik Korcula szigete. Komppal vagy hajóval is át tudunk kelni. Aki igazán homokos strandra vágyik, semmiképp se hagyja ki Korculán a lumbardai strandot.
Bővebben: Orebic és környéke: Dél-Dalmácia íze


 

Galéria

.