Gyökeresen megváltozik az időjárás - Itt a friss OMSZ előrejelzés szerdára

Várható időjárás

MTI/met.hu - Időjárás

2023.10.25. 01:27

A fél országra már most kiadták a figyelmeztetést.

Kitart az enyhe idő, de több hullámban összességében jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Figyelmeztetés szerdára

Figyelmeztetés szerdára - Forrás: met.hu
Figyelmeztetés szerdára - Forrás: met.hu

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás: met.hu

Két hidegfront is hoz csapadékot: az egyik kedd éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat kiadós, bőséges eső.

Kedd éjszaka sokfelé várható eső, zápor, az ország déli részén zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket erős, viharos széllökések kísérhetnek, de a zivataroktól függetlenül is nagyobb területen lehetnek erősebb széllökések. 

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás: met.hu
Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás: met.hu

Szerdán hajnalban délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a csapadék is megszűnik, a front felhőzete és az összefüggő csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja az országot. Közepesen, időszakosan erősen felhős lesz az ég, és további záporok előfordulhatnak. Hajnalban 11 és 16 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 17 és 23 fok között valószínű.

Csütörtökön és szombaton csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Pénteken viszont kiadósabb, áztató esőre van esély, az ország nagyobb részén 10-20 milliméternyinél több csapadék is lehullhat. Utána pár napra csendesebbre fordul az időjárás, ezzel együtt nő a köd valószínűsége.

.