Tartós, sűrű ködre figyelmeztet az OMSZ ezeken a területeken - Időjárás-előrejelzés keddre

Várható időjárás

met.hu/alon.hu - Időjárás

2023.12.18. 21:42

Időjárás-változás a küszöbön.

Kedden folytatódik a köd és a napsütés küzdelme, szerdától viszont rendkívül mozgalmassá válik időjárásunk, egymást érik a nyugat, északnyugat felől érkező légköri frontok.

Figyelmeztetés keddre

Figyelmeztetés keddre - Magas középhőmérséklet
Figyelmeztetés keddre - Tartós, sűrű köd - Forrás: met.hu

Hajnalban terjeszkedik a köd, illetve a rétegfelhőzet, romlanak a látási viszonyok. Az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, a főváros és a Kisalföld térségében borult, párás, ködös idő valószínű, míg másutt nagyrészt derült marad az ég. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre

Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre
Időjárás-előrejelzés kedd délelőttre - Forrás: met.hu

Kedd délelőtt némileg zsugorodik a köd és a rétegfelhőzet és javulnak a látási viszonyok, de főként az Északi-középhegység, az Észak-Alföld a főváros és a Fertő térségében tartósan borult, párás marad az idő. Az ország más részein túlnyomóan derült lesz az ég, sok napsütés várható. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra

Időjárás-előrejelzés kedd délutánra
Időjárás-előrejelzés kedd délutánra - Forrás: met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között alakul. A magasabban fekvő tájakon akár jóval enyhébb is lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 5 és 12, a tartósan borult, párás részeken 0 és +5 fok között valószínű. A magasabban fekvő tájakon enyhébb lehet az idő.

.