Izzasztó melegben osztották a diplomát a szombathelyi egyetemen (képgalériával)

2010.07.10. 17:26

Nem egyszerű dolog a talár és a hőség találkozása. Képek.

Diplomaosztó a szombathelyi egyetemen 2010

Nem egyszerű dolog a talár és a hőség találkozása. Képek.

11 órát vett igénybe annak a 805 diplomának, illetve tanúsítványnak az aláírása, melyeket a SEK három karának hallgatói a napokban vesznek át a szombathelyi sportházban. A diplomaosztó ünnepség első felvonását pénteken tartotta az intézmény. Nem egyszerű dolog a talár és a hőség találkozása.

Izzasztó melegben öltöttek talárt a SEK frissdiplomásai az Agora-Művelődési és Sportházban péntek délelőtt. Ennek ellenére a helyszínen tartózkodó mentőknek nem akadt dolguk.

Diplomaosztó a szombathelyi egyetemen 2010

A frissdiplomások és hozzátartozóik megtöltötték a sportház épületét. Bár a hallgatók első körben - az előző évek diplomaosztóihoz hasonlóan - három jegyet vásárolhattak az ünnepségre, voltak, akik ennél kevesebb belépővel is megelégedtek. Így sokan háromnál több családtagot, barátot, ismerőst hívtak meg az életük egyik fontos időszakát lezáró rendezvényre; senki nem maradt le a nagy napról.

A végzősök 141 hagyományos (a bolognai rendszer bevezetése előtti) szakpáron, 9 felsőfokú szakképzésen, 26 alapszakon, 16 mesterszakon és 4 szakirányon végeztek. 36-an kitüntetéses diplomával. Az egyetemi központ most először ad át diplomát képi ábrázolás, kézműves, valamint ének-zene alapképzési szakon végzetteknek.

Diplomaosztó a szombathelyi egyetemen 2010

Prof. dr. Gadányi Károly, a SEK elnöke beszédében Ady Endre gondolatát segítségül hívva a közelmúltban több frissdiplomásnak feltette a kérdést: Mit ér az ember, ha Szombathelyen volt hallgató? Egy anglisztika szakos végzős kiemelte, tanulmányai ideje alatt több külföldi egyetemre is eljutott. Más valaki élete legszebb éveinek tartja az egyetemi központban eltöltött időt. Egy diák a családias légkört méltatta, és mesterszakra is Szombathelyre szeretne jönni.

Diplomaosztó a szombathelyi egyetemen 2010

Az ünnepségen a végzősök felesküdtek a paedumra, a rektori jogarra. Esküjükkel többek között vállalták, hogy választott hivatásukat emberséggel, szaktudással végzik, öregbítik az Alma Mater hírnevét, tisztelik a magyar hagyományokat, követik az egyetemes emberi értékeket, méltó tagjai lesznek a magyar értelmiségnek.

A diplomaosztó ünnepség szombaton folytatódik.

.