Jézus Krisztus egy szlovákia roma család szekrényajtaján

2010.03.19. 08:52

 Különös jelenésre lett figyelmes egy tornai (Turna nad Bodvou, Kelet-Szlovákia) roma család: a szobájukban álló régi szekrény ajtaján Jézus Krisztus és Szűz Mária alakját vélték felfedezni - írja az Új Szó című szlovákiai magyar napilap pénteken.

Napok óta egymásnak adják a kilincset a tornai romák, akik családostul mennek a házba imádkozni. Az újság szerint a szekrényajtó körül gyertyákat gyújtanak, így szinte házi oltárt alakítottak ki.

Volt, aki olyan mélyen átélte a látomást, hogy elájult. Az egyik asszony például önkívületi állapotba esett, és a ház tulajdonosáról azt mondta, ő a megváltó. A háziasszony állítja, hogy a jelenség felfedezése óta sokkal jobban érzi magát, és nincs szüksége gyógyszerekre.

A család elbeszélése szerint egy reggel a szekrényajtó mozogni és villogni kezdett. Nem sokkal később Jézus Krisztus és Szűz Mária alakja jelent meg a felületén.
A fa erezete valóban kirajzol ugyan egy széttárt karú alakot glóriával a feje fölött, de a helyi plébános szerint élénk fantáziára is szükség van ahhoz, hogy éppen a megváltó alakját fedezze fel benne valaki.

A plébános kételkedik a jelenésben, de azt mondta, örülni fog, ha az megerősíti az emberek hitét. A telep lakói erősen hiszik, hogy a mennyei jelenés nem véletlenül történt amúgy is nehéz életkörülményeik legnehezebb időszakában. Remélik, hogy hitük kisegítheti őket jelenlegi helyzetükből. Arról is meg vannak győződve, hogy jeles búcsújáró hely alakul ki a helyszínen - olvasható az Új Szóban.
 

.