Hirdetés

A Jobbik üdvözli a székely zászlót a szombathelyi városházán

2013.02.12. 09:15

Hirdetés

A Jobbik MM. Szombathelyi Szervezete kedden az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünhöz:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Szombathelyi Szervezete üdvözli és támogatja a KDNP országos szolidaritási kezdeményezését, amelynek keretében dr. Puskás Tivadar polgármester úr is  kitűzte a Városházára a székely zászlót.

Bár ez a gesztus nyilvánvalóan bántja az erdélyi magyarságot máig románoknak tekintőket, viszont nemzetközileg teljesen elfogadott eszköz. Gondoljunk a néhány éve a nyugati világot elborító tibeti zászlókra vagy arra, hogy Ausztria a dél-tiroli osztrákok védőhatalma volt az autonómia egyáltalán nem békés, sőt terrorista eszközökkel való kivívásától máig. Sajnálatos, hogy az eddigi magyar hatalomgyakorlók egy zászlócskányi együttérzésre sem voltak képesek az elszakított nemzetrészek iránt! Ne feledjük: a magyar nemzet része a székelység, mint ahogy a környező országokba került  többi magyar is.

A román kormány figyelmét pedig folyamatosan elkerüli az az egész világon elterjedt gyakorlat, hogy az egyes helységek, körzetek, népcsoportok mind büszkén használják saját helyi címereiket, zászlóikat. Szerencsére már akadnak olyan románok, akik erre a tényre is felhívják uszító kormányuk figyelmét.

De itt, a nyugati határszélen bátran kitehettük volna bármikor a székely zászlót! Ugyanis a honfoglalás után megszervezett nyugati gyepűt székelyek védték, és így máig székely nemzetségek (székelyül: nemek, ágak) nevét őrzi számos településnevünk, mint például Szomoróc, Adorjánháza, Balozsa, Meggyes.

A Jobbik MM. Szombathelyi Szervezete