Hirdetés

Kábítószer-terjesztőt fogtak Vas megyében: általános iskolásoknak is adott el

2010.02.17. 10:30

A fogyasztásról felvételt is készítettek.

Hirdetés

Napokkal ezelőtt a Vasvári rendőrkapitányságra érkezett a bejelentés, mely szerint egy győrvári lakos kábítószert fogyaszt.

A nyomozók először kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, és mivel az pozitív értéket mutatott, M.Á-t kábítószer fogyasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

További nyomozás után február 15-én további 11 személynél tartottak házkutatást, melyek során lefoglalásra kerültek kábítószergyanús növényi származékok, és az újabb gyorstesztek is pozitív értékemet jeleztek. Mint kiderült, a fogyasztók köre a 15 éves általános iskolástól 25 éves fiatalig terjedt.

A vallomásaik alapján N. M. oszkói lakosnál házkutatást tartottak a vasvári nyomozók, itt is  pozitív értéket mutatott a gyorsteszt THC-re.

A rendőrség közlése szerint N.M. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. szeptember 1-től 2010. február 15-ig terjedő időben rendszeres jelleggel marihuánát adott el 18 évet be nem töltött személyeknek, grammonként 2-2,5 ezer forintért, valamint több személlyel - köztük fiatalkorúakkal is - fogyasztott együtt marihuánát tartalmazó cigarettát.

(A fogyasztásról felvétel is készült, amely a nála lefoglalt laptopon volt. Telefonkészülékeket is lefoglaltak tőle, mivel a gyanú szerint betöréses lopásból származhatnak.)

Az oszkói férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.