Hirdetés

Már nem az igazi Szombathely legfeleslegesebb bicikliútja

2015.07.26. 16:10

Sajnos kopik a felfestés, pedig az volt a legizgalmasabb.

Hirdetés

Hála a Nyugat.hu-nak és a meghökkentő problémamegoldásokkal előrukkoló szombathelyi illetékeseknek, világhírnévre tett szert a Diófa utcai kerékpárút festése.

Később a teljesítményt sikerült megfejelni mindezt egy látványos gazfestéssel.

Mindebből leginkább az derül ki, hogy a döntéshozók számára leginkább akkor fontosak a kerékpárutak, amikor ki kell választani a kivitelezőt, illetve a kamerák előtt öltönyben át kell vágni a nemzeti szín szalagot.

Szerkesztőségünk tagjai között többen is vannak elkötelezett biciklisek, így mindig érdeklődéssel olvassunk az ilyen híreket.

És miközben olvastuk, eszünkbe jutott a „világ egyik legfeleslegesebb bicikliútja”.

A fenti címet mi adtuk a Kötő utca ezen büszkeségének, amely sehonnan sem tart sehova, és a szinte nulla forgalmú úttestről a járda közepére tereli a kerékpárokat, de ott csak annyi helyet ad nekik, hogy mindenképpen akadjanak össze a kormányok.

Már nem az igazi Szombathely legfeleslegesebb bicikliútja

A hétvégén megnéztük a közlekedésszervezés ezen csodáját, hogy vajon megvan-e még.

Nos, rossz híreink vannak.

Az illetékesek azóta meglehetősen elhanyagolták ezen szombathelyi kerékpáros sztráda festését, így már alig látszanak az eredeti sávok.

Már nem az igazi Szombathely legfeleslegesebb bicikliútja

Afelől nincs kétségünk persze, hogy a jól sikerült szakasz a kerékpárutak hosszáról szóló statisztikába még így is beleszámít.

Korábban:

Szombathelyen van a világ egyik legfeleslegesebb bicikliútja
 

.