Késsel rabolta ki a móri bababoltot: azt mondta, ez a hobbija

2010.02.06. 12:17

Néhány órával a bűncselekmény elkövetése után elfogták azt a férfit, aki pénteken késsel fenyegetőzve kirabolt egy babaholmikat árusító móri üzletet; a tettes a kihallgatása során azt mondta, hogy a rablás a hobbija - közölte az MTI-vel szombaton a rendőrség.

HirdetésA férfi késsel hadonászva ment be az üzletbe. Többször elmondta, hogy "ez egy késes rablás", és a bevételt követelte. Miután megkapta a mintegy százezer forintot, gyalogosan elmenekült - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozás során felmerült, hogy néhány éve hasonló módon raboltak ki egy ugyancsak móri műszaki boltot. A tettest akkor rövid idő alatt elfogták egy Székesfehérvár felé tartó autóbuszon. Az akkori elkövető fényképét megmutatták a szemtanúknak, akik felismerték benne a bababolt kirablóját - tette hozzá a szóvivő.

A férfit szombatra virradó éjjel egy móri hozzátartozója lakásán elfogták, majd őrizetbe vették. A rablott pénzből azonban addigra csak 175 forint maradt. Egy részét ruhára költötte, illetve Székesfehérváron játékgépen eljátszotta, a többit pedig két bodajki kocsmában elmulatta.

A rabló elismerte a bűncselekmény elkövetését, és azt mondta a nyomozóknak, hogy neki ez a hobbija.