Hirdetés

Keszegfesztivál Gyenesdiáson (2013. július 6-7.)

2013.07.03. 18:08

Hirdetés

Több mint 500 kilónyi keszeget sütnek meg a hétvégi Gyenesdiási Keszegfesztiválon, a kétnapos, táncos, zenés, gasztronómiai eseménysorozat szombaton kezdődik.

    A Balaton északi partján található településre a korábbi évek tapasztalatai alapján csaknem kétezer látogatót várnak - mondta el az MTI-nek Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere. A gasztronómiai fesztiválra idén is több mint 500 kiló keszeggel készülnek a szervezők, amelyet hagyományosan paprikás lisztben megforgatva sütnek ropogósra. A településvezető elmondta, hogy a rendezvénnyel a balatoni halakra szeretnék felhívni a figyelmet, amelyek közül a keszeg az egyik legízletesebb balatoni halfajta.

    Hozzáfűzte: ebben az évben július 6-án Gyenesdiás ad otthont a Nemzetközi Diós Települések Találkozójának. A már hetedik alkalommal megrendezendő országos eseményt 2007-ben Gyenesdiás indította útjára. A találkozón a hazai települések közül Diósviszló, Diósjenő, Diósd, Dióskál mutatkozik be, a határon túlról a szlovákiai Diósförgepatony és a romániai Bihardiószeg képviselteti magát.

    A kétnapos programsorozat szombaton délelőtt 10 órától a Kárpáti korzón, a gyenesdiási piac mögött felállított rendezvénysátorban a Diós települések bemutatkozásával veszi kezdetét. A diási strandon délután gyermekprogramok, homokvárépítő-verseny és vízi aerobik várja az érdeklődőket.

    A zenés, táncos programok vasárnap délután 15 órától folytatódnak, közreműködik a Hévízi Új Színpad társulata, a Gála Társastánc Klub és a Rezidance együttes. A Kárpáti korzón vasárnap 17 órától kezdődő halászléfőző-versenyen sokféle módszerrel alkotnak majd gasztronómiai remekeket.
    A fesztivál vasárnap dzsesszkoncerttel és a tapolcai Verkli zenekar tánczenés estjével zárul

Részletes program:

V. Keszegfesztivál és "Diós"  települések találkozója Gyenesdiáson
július 6-7. Kárpáti-korzó, Diási Játékstrand

Mindkét nap keszegsütés, zenés, táncos programok!!!

Szombat ( július 6.)

10 órától: Ünnepélyes megnyió a Diós települések közreműködésével
13 órától strandi animáció, homokvárépítő verseny
14.30 órától ZUMBA Dióskáli zumbacsapattal
15 órakor víziaerobik Bala Tonival, Gyenesdiás kabalafigurájával
16 órától műsoros délután - a Diós települések közreműködésével - , a Kárpáti-korzón, a piac mögött felállított rendezvénysátorban
20 órától a tapolcai Verkli zenekar tánczenés estje

Vasárnap (július 7.)

15 órától táncos műsorok, bemutatók a Diási strandon, közreműködik a Hévízi Új Színpad társulata, a Gála Társastánc Klub és a Rezidance együttes
17 órától halászléfőző-verseny a Kárpáti-korzón
20 órától tánczenés est a Gábor & Gábor zenekar nemzetközi - jazz standardok - tánczenéjére