Hirdetés

Komoly fennakadásokat okozott a havazás déli szomszédainknál

Komoly fennakadásokat okozott a havazás déli szomszédainknál

2018.02.02. 22:07

Kitiltják azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel.

Hirdetés

Szlovéniában és Horvátországban pénteken komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés, országszerte több baleset is történt a rendkívüli időjárás miatt.

Horvátországban az A6 autópályán (Zágráb-Rijeka), Zágráb irányában csak egy sávon lehet közeledni, ami nagyban lassítja a forgalmat. Az ország nagy részén esik a hó, ami komoly fennakadásokat okoz a forgalomban. Karolyvárostól nem messze felborult egy autóbusz, legalább hatan megsérültek. 

A horvát meteorológiai szolgálat szerint szombaton és vasárnap mérséklődik a szélsőséges időjárás, de újabb csapadékra és fagypont alatti hidegre, a tengermelléken pedig erős széllökésekre lehet számítani. 

Szlovénia egész területén havazik, egyes részeken kötelező a hólánc használata. A meteorológiai intézet szerint 40 centiméteres hó is eshet az alacsonyabb területeken, míg a hegyes vidékeken a hótakaró elérheti a 70 centimétert. 

Medvode településen, nem messze Ljubljanától felborult egy tartálykocsi, amely folyékony oxigént szállított. Több órára le kellett zárni a forgalmat és evakuálták a környező lakosokat. A veszély azóta elhárult.

Egy turistákat szállító hajóról tíz utas esett a jeges vízbe a Bledi-tóban. Őket komolyabb sérülések nélkül kimentették. 
A katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy aki teheti, ne induljon útnak.
A rendőrség mindkét országban kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő téli felszereléssel.