Könnyed olvasmány a sikerről - Spilák Gergely: Siker Grammmatika

2011.09.05. 12:53

Szép számú érdeklődő hallgatta végig  a szombathelyi Spilák Gergely ajánló gondolatait szombaton délután a Frei kávézóban.

Szép számú érdeklődő hallgatta végig Spilák Gergely ajánló gondolatait szombaton délután a Frei kávézóban, nemrég megjelent sikerről szóló Siker Grammatika című könyve kapcsán. A fiatal szerző ajánlóját követően az első dolgom volt, hogy elkezdjem olvasni.

De mit is értünk siker alatt? Kinek mit jelent ez valójában?

Fontos a karrier, a család, a pénz, a boldogság de mindenkinek más hangsúlyosabb. Ahány ember annyiféle a válasz, mert a siker nagyon összetett dolog. Sokfélék lehetnek sikereink: egy diák sikeresnek érezheti magát eredményes vizsgáit követően, egy családanya gyerekei eredményét könyvelheti el személyes sikerének, de egészen mást jelent egy virágzó vállalkozás üzletemberének. A közös mindannyiukban az, hogy a kitűzött célokért mindenkinek tennie kell és annak sem borítékolható a sikere akinek „szerencséje volt és jókor volt jó helyen”. A szerencsés lehetőségeket ki kell használni, hogy meghozzák a kívánt eredményeket. Kitűzött céljainkat az élet minden területén a lelki egyensúly és megfelelő összhang harmóniája nélkül nem érhetjük el.

Lelki nyugalom, egészség, érzelmi és embertársi kapcsolatok, anyagi függetlenség, életcélok és víziók, önismeret, önmegvalósítás együttes összetevői is szükségesek - írja a szerző könyvében.

A fiatal szerző, Spilák Gergely mindig is érezte, hogy valami nagy dolgot szeretne elérni. Büszke a Berzsenyi Dániel Főiskolán szerezett diplomájára, de azt mindig tudta, hogy önmegvalósításához ez önmagában kevés lesz. A főiskolát követően anyagi támogatás nélkül, pályakezdőként először egy osztrák kistelepülésen, majd Grazban és azt követően Bécsben kapott munkát. Dolgozott babysitterként, kapcsolatai révén hamarosan belecsöppent a pénzügyi világba, majd később személyiségfejlesztő és motivációs tréningeket is tartott. Külföldi tartózkodása alatt tapasztalatot szerzett, értékes emberi kapcsolatokra tett szert. Bár jól érezte magát kint, de mégis hazavágyott.

Ma már úgy gondolja elérte céljait és úgy döntött, hogy megpróbál útmutatást adni arra, hogyan lehetünk sikeresek és sorain keresztül mindannyian tanulhassunk az általa szerzett tapasztalatokból. Ennek az eredménye a Siker Grammatika című könyve, mely hasznos tanácsokkal, útmutatóval látja el a hasonlóképp céltudatos olvasóit.

Fotó: Mesteri Norbert

.