Felfüggesztették a halottat részegen elejtő betegszállítókat

2015.05.11. 21:02

Berettyóújfaluban hétfő reggel felfüggesztették a kórházban a munkaviszonyát annak a két betegszállítónak, aki ittasan elejtett egy halottat. A kórház fel fog nekik mondani.

A két ügyeletes betegszállítónak szombaton hajnali 2 órakor kellett volna az egyik, krónikus osztályon elhunyt beteget a halottasházba vinni a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban.
A jelentés szerint a betegszállítók a 81 éves férfi holttestét elejtették – közölte Muraközi Zoltán, a kórház főigazgatója.

A két betegszállítót megszondáztatták, a vizsgálat pozitív eredményt hozott. Mint a főigazgató a Kossuth Rádiónak elmondta, hétfő reggel meghallgatták a két férfit, akik nem tagadták, hogy munkaidőben alkoholt fogyasztottak.

Ezek után mindkettőjüket munkaviszonyát felfüggesztették, és a kórház felmond nekik – nyilatkozta Muraközi Zoltán. Hozzátette: két tapasztalt betegszállítóról van szó, akiket nem lesz könnyű pótolni, de a betegek érdeke, és a kórház jó hírnevének megőrzése miatt nem dönthettek másképp.

A főigazgató vasárnap az MTI-nek nyilatkozva "főbenjáró bűnnek" nevezte, hogy a betegszállítók munkaidőben alkoholt fogyasztottak , de – mint mondta – ez eltörpül amellett, hogy elejtették a holttestet, amelyen sérüléseket találtak.
 

.