Hirdetés

Körmeink szépsége, a műköröm: már otthoni is elkészíthető

2010.01.20. 09:56

A köröm szépsége különösen fontos azok számára, akik sokat használják kezüket mások előtt. Ma már létezik otthoni induló készlet is, bátran próbálja ki az is, aki még sohasem viselt műkörmöt.

Hirdetés

Műköröm

 

Körmeink szépsége, a műköröm
 
MűkörömManapság már igazán esztétikus és természetes hatású műkörmöt is viselhetünk. Nagyon jó választás azok számára, akik nehezen tudják saját körmüket megnöveszteni, nincsenek megelégedve körmeik formájával, külsejével. A műköröm által minden köröm egyforma hosszúságú és a formájú lesz. A köröm szépsége igen fontos azoknak, akik a napi munkájuk során gyakran használják mások előtt a kezüket, a műköröm viszont kitűnő alapot teremt akkor is, ha igazán látványos és díszes körmöket szeretnénk.
 
Milyen műkörmöt válasszunk?
 
Ha nem tudjuk eldönteni, hogy milyen körömforma, hossz illik az egyéniségünkhöz, esetleg a természetes köröm, vagy a műköröm, a zselés, vagy a porcelán, nyugodtan fordulhatunk szakemberhez. A műköröm stílusának kiválasztásakor a munkahelyünk etikettje is meghatározó lehet, továbbá fontos az is, hogy mennyire és mire használjuk a körmeinket.
 
Ha már biztosan a műköröm mellett döntöttünk
 
Az örök divatú francia műköröm manapság nem feltétlenül a rózsaszín körömágy fehér meghosszabbítás párosaként dominál, a fehér helyett mindinkább más színek lépnek előtérbe, legyen az akár arany, vagy bármely divatos neon szín. A francia műköröm is egyéni stílushoz alakítható, kinek a konzervatív kocka, kinek a merész, hosszú, hegyes, kinek pedig a mandula alakú áll jól. Bármelyik kombinációt, vagy formát is választja, biztosan megtalálja személyiségéhez leginkább illőt.
 
A műköröm díszítését manapság mindinkább a színes zselék és porcelánok, valamint a színes akril festékek jelentik. A színes zselékben az a jó, hogy gyakran megújíthatjuk rajta a mintát, mivel a mintázott rész könnyen lereszelhető és az új kreációval hónapról hónapra mi is megújulhatunk. Tartós és a körömlakkal ellentétben a mindennapi használat során sem fog lekopni. Megoldás született a színes porcelánnal való újradíszítés problémájára is. Míg korábban az újradíszítésekor le kellett szedni az egész műkörmöt, ma már nem szükséges, mivel az új porcelán alapanyagokkal könnyen újradíszíthető, csupán az előző felszín lereszelésével. Nagyon divatosak a pici minták, formák, flitterek, kagylók, díszítő kövek, golyócskák és a köröm díszítésére is könnyen és egyszerűen használhatóak.
 
 
A műkörmös szakemberek naprakészen ismerik a műköröm díszítésével kapcsolatos új trendeket, így szakember segítségével lehetőségünk van kipróbálni igazán extravagáns, egyedi műkörmöt is.
 
Otthon is elkészíthető az induló készlettel

Az épített köröm esetében bizonyos időszakonként, általában 3 hetenként fel kell tölteni a lenőtt részt. Létezik egy ún. induló készlet, amivel otthon magunknak is elkészíthetjük a szép műkörmöt. Újságokban és az interneten számos leírást és videót találhatunk, amik bemutatják, hogyan készítsük el akár magunknak is. Ez egy kitűnő ajándék minden hölgy számára. A műköröm induló készlet létezik alap, közepes és profi zselés, valamint alap porcelán készletként. A különböző zselés indulókészletek tartalmát tekintve a munka megkönnyítésére irányul. Az alap és a profi készletek tartozékmennyisége csupán két elemmel tér el. Az egyik, ami csupán megkönnyíti a vele való munkát (ecsetes ragasztó), a másik pedig, hogy a francia mintázathoz szükséges körömlakkokat is tartalmazza. Az UV lámpa teljesítményében mindegyik készlettípus eltér, érthetően a profi készletben a legerősebb.
 
 
„Elégedett vagyok összességében a termékcsomaggal, mindent megtaláltam benne, amire szükségem volt! Hasznos kis csomag, ajánlom minden kezdő körmösnek.”
 
Az otthon elkészített műkörmök kezdetben egyszerűek lehetnek. A bonyolultabb, díszesebb körmök elkészítéséhez sok gyakorlás, megfelelő érzék szükséges, melyet műköröm díszítéssel foglalkozó videók, esetleg 1-2 napos oktatás segítségével el is sajátíthatunk. A speciális díszítéseknél, ha magunknak nehezen tudnánk elkészíteni, az előre díszített tipek lehetnek segítségünkre.
 
A színes zselék felhasználásának bizony csak a képzeletünk szab határt, ami nekünk „hétköznapi” embereknek bizony nem jutna sohasem eszünkbe. Bátran nézzünk szét a sokféle díszítőelem között s így akár pár ezer forintot ráköltve, igazán egyedi és divatos műkörmünk lehet .
 
Kezdetekben talán nehézkesnek tűnik az induló készlet használata, de aki a terméket kipróbálja, rádöbben milyen egyszerű is vele dolgozni. .Sokan a könnyű kezelhetőségnek és a kiváló minőségnek köszönhetik, hogy otthon könnyedén, csupán egy kicsiny kézügyességgel profi és szép műkörmöket tudnak készíteni. A vásárlók minden szükséges eszközt megtalálnak az induló készletben és az eredmény láttán azonnal beleszeretnek . Bátran próbálja ki az is, aki még sohasem viselt műkörmöt.