Hirdetés

Kovács Ferenc megfigyelőként volt az Azori-szigeteken

2011.12.07. 08:56

Tovább gombolyodnak a november végén az Azori-szigeteken zajlott Európai Régiók Gyűlésének szálai. A Blikk információi szerint Vas megye nem is tagja a szervezetnek, az illetékesek ezt viszont cáfolták.

Hirdetés

Tovább gombolyodnak a november végén az Azori-szigeteken zajlott Európai Régiók Gyűlésének szálai. A Blikk információi szerint Vas megye nem is tagja a szervezetnek, az illetékesek ezt viszont cáfolták.

Lapunk telefonon kérdezte meg Tömböly Ágnest a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal sajtóreferensét, aki későbbre ígért tájékoztatást az ügyről, de a Vas Népe online kiadása szerint is Kovács Ferenc megfigyelői státusban vett részt az eseményen.

A Blikk internetes oldala még hétfőn arról számolt be, hogy a fideszes politikusok annak ellenére utaztak el a Portugália autonóm körzetének számító, ám onnan 1500 kilométerre, az Atlanti-óceán közepén fekvő nyaralóhelyre, hogy "a költségeket (utazás, szállás, ellátás) a meghívottak, vagyis főként a nehéz anyagi helyzetben levő megyei önkormányzatok állták, amelyek súlyos adósságait néhány hete vállalta át az állam".

Vas megye nem tag

Az Európai Régiók Gyűlésének (AER) hivatalos honlapja szerint 34 országból 270 tagja van a szervezetnek, ezt egészíti ki 16 régiókon átnyúló szervezet. A tagokat egyesével is felsorolja a portál. A Magyarország bejegyzésnél 15 magyarországi megye található, de ezek között nincs Vas megye.

A résztvevők utóbb úgy nyilatkoztak, hogy bár szakmailag indokoltnak tartják a november végi utazásokat az Azori-szigetekre, az Európai Régiók Gyűlésére (AER), de érzékelve az úttal kapcsolatban megfogalmazódott ellenérzéseket, egy Lázár János Fidesz-frakcióvezetővel folytatott megbeszélés után úgy döntöttek, hogy azt a fejenként hozzávetőleg 200 ezer forintot, amennyibe a megyei önkormányzatok érdekvédelmi szövetségének került az utazás, felajánlják a megyéikben működő gyermekvédelmi intézményeknek.

A ott-tartózkodás költségét az Európai Régiók Gyűlése állta, és a repülőjegyeket kellett a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének fizetnie.