A légiközlekedéshez kapcsolódóan fejlesztik a turizmust Hévíz térségében

2014.02.18. 17:22

Közel 100 millió forintos költségvetéssel az egészségturisztika szereplőit összefogó projektekbe fognak a Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter nyertes pályázatának keretében.

Hirdetés

Közel 100 millió forintos költségvetéssel az egészségturisztika szereplőit összefogó projektekbe fognak a Hévíz-Balaton Thermal Airport Fejlesztési Klaszter nyertes pályázatának keretében - tájékoztatta a klaszter elnökhelyettese kedden az MTI-t.

    Horváth Orsolya közölte: a szerveződést 2012 szeptemberében azért hozták létre, hogy összehangolja a légiközlekedés alap- és kiegészítő tevékenységét, a piackutatást, a technológiai fejlesztést, a marketinget, a gazdálkodási, vezetési, szervezési és módszertani kérdéseket, elősegítve ezzel az egészségturizmusban érdekelt cégek hatékonyabb szakmai érdekképviseletét. A klaszter tagjainak közös érdeke, hogy a térség vendégforgalma növekedjen, új célcsoportokat vonzanak a régióba, továbbá, hogy megvalósuljon az egészségturizmus minőségi fejlesztése.

    A szervezet az Új Széchenyi Terv keretei között turisztikai szervezetek és klaszterek létrehozására és fejlesztésére szolgáló pályázaton nyert el az egészségturizmust ösztönző szolgáltatások fejlesztésére 71,5 millió forintot. A program teljes költsége 98 millió forint.

    Az elnyert pályázati támogatás segítségével kívánják fejleszteni Hévíz és a Nyugat-Balaton turisztikai - előtérbe helyezve az egészségturisztikai - célkitűzéseit, a hozzá kapcsolódó marketing tevékenységet, illetve a Hévíz-Balaton Airport szolgáltatói minőségét új vendégkör megszerzése és a térség vendégforgalmának növelése érdekében.