A közös családi étkezések tartják karcsún a franciákat

2010.09.20. 17:38

A rendszeresen családi körben, közösen elfogyasztott étkezések csökkentik az elhízás kockázatát - állapította meg a CREDOC, az étkezési szokásokat vizsgáló francia közvélemény-kutató intézet.

A francia modellben a felvett kalória mintegy kilencven százaléka a főétkezésekkor kerül a szervezetbe, ezzel szemben az Egyesült Államokban több mint húsz százalékát a főétkezéseken kívül gyűjtik be az emberek - köztes étkezések és nassolások során.

Az intézet adatai szerint Franciaországban csupán 15 százalék az elhízottak aránya, míg az Egyesült Államokban 27 százalék. A tengerentúlon a táplálkozás inkább "technikai cselekvéssé" degradálódott, míg a franciák számára a társadalmi élet szerves része.
A közös étkezések ráadásul az evési zavarokat, például a falási rohamokat is segítenek megakadályozni.

.