Hirdetés

Gyász - Elhunyt Tahi Tóth László

Gyász - Elhunyt Tahi Tóth László

2018.02.22. 16:05

Tahi Tóth László halálhírét a Vígszínház közölte a nyilvánossággal a Facebook-oldalon.

Hirdetés

Meghalt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész.

Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt. Emlékezetes és felejthetetlen alakításait, tehetségét, életszeretetét örökre szívünkben őrizzük.

olvaható a színház Facebook-oldalán. 

Vígszínház Facebook-oldala

Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később adunk tájékoztatást.Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész.

Tahi Tóth László (Budapest, 1944. január 23. – Budapest, 2018. február 22.) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész.

1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát (1962–1966 között volt hallgatója), és azóta a Vígszínház tagja. Színdarabok mellett számos filmben és tévéjátékban szerepelt.

2017-ben egy előadás közben rosszul lett, később életmentő agyműtéten esett át. Panaszait egy korábbi stroke okozta. Műtéte után hónapokig lábadozott.

1995 óta nős, felesége Kárászy Szilvia, zongoraművész.

Díjai

Kossuth-díj 2017

Jászai Mari-díj 1974

Kiváló művész 2012

Érdemes művész 1985

 Forrás: wikipedia.org

.