A legjobb magyar éttermek

2013.02.18. 20:26

A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így a budapesti vendéglő 2009 után már másodszor nyerte el Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését.



    Az első magyar Michelin-csillagos étterem konyhafőnöke, Miguel Rocha Vieira vette át hétfő este a Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide elismerést Bálint Attila üzletágvezetőtől, a Raiffeisen bank képviselőjétől.

    "Inspektoraink és zsűritagjaink tavaly szinte egyöntetűen a Costest találták a legjobbnak, így újból a kimért világszínvonal diadalmaskodott. Eltelt annyi idő, hogy azt lehet mondani, Miguel stabil konyhát visz, ami ezen a színvonalon szerintünk a legnagyobb dolog" - hangsúlyozta Wiszkidenszky András, a Dining Guide étteremkalauz kiadója, a zsűri elnöke.

A szombathelyi Tóvendéglő a legjobb 100 magyar étterem között

A Dining Guide Magyarország egyik vezető független étteremkalauza. A 2012-es TOP 100 kiadványban a teljes nyugat-magyarországi régióból mindössze hat vendéglátóipari-egység ütötte meg az ítészek szigorú mércéjét. Szombathelyet egyetlen étterem, a Tóvendéglő képviseli a könyvben. Tovább >>>


A fővárosi éttermek közül a kedvenc a Rosenstein étterem lett, a vidékiek közül pedig az Anyukám Mondta encsi étterem. Az Év Séfje-címet Széll Tamásnak ítélték, aki magyarként először jutott ki a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse D'Or a döntőjébe, ahol a tizedik helyet szerezte meg Lyonban.

    Az este házigazdájaként Kovács Lázár séf szólította színpadra a Dining Guide zsűrije által top tízbe választott éttermek képviselőit. A legjobb tíz közé került a Costesen kívül a 67, az Arany Kaviár, a Bock Bisztró, a Csalogány 26, a Fausto's, a Mák, a Nobu, az Onyx és a ZONA.

    A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. 2005-ben a Fausto's, 2006-ban a Lou Lou étterem nyerte el a fődíjat, majd 2007-ben ismét a Fausto's éttermet érte az elismerés. 2008-ban a Bock Bisztró, 2009-ben a Costes, 2010-ben a Chateau Visz, míg 2011-ben az Onyx nyerte el az év étterme címet.

    A díj szponzora 2011-ben a Raiffeisen Bank Private Banking üzletága lett, így az elismerés neve is Friedrich Wilhelm Raiffeisen-Dining Guide díjra módosult.

.