Lányos nap volt az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél

2015.03.12. 08:28

A szombathelyi vállalat általános iskolások számára szervezett pályaorientációs programot.

Az LuK Savaria Kft.-nél hagyomány, hogy nőnap környékén „lányos nap”-ot szerveznek. Idén sem volt ez másként.

Kedden délelőtt több mint félszáz szombathelyi általános iskolás leány jelent meg a gyárban, hogy részt vegyenek a mintegy kétórás programon, amelynek nem titkolt célja felkelteni a jövő generációjának, azon belül is lányok érdeklődését a vállalat iránt, megmutatni, hogy milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak a lányok számára a LuK Savariánál.

Három szombathelyi iskola, a Reguly Antal, a Bercsényi Miklós és a Derkovits Gyula általános iskola 7-8. osztályos leánytanulói kaphattak betekintést az LuK Savaria Kft. tevékenységébe. A gyár 1996-ban kezdte meg Szombathelyen működését, termékeiket ma már a világ szinte összes autógyárába szállítják. A vállalat folyamatosan fejlődik, így a dolgozói létszámot ez év végére már 2800 főre szeretnék bővíteni. Ehhez viszont fontos, hogy már az általános iskolások pályaválasztásában aktívan részt vegyenek. 

A lányos napon elhangzott, a diákokat szeretnék már a műszaki pálya felé orientálni, hiszen szakemberekre nagy szüksége van az autóiparnak, így az LUK Savaria Kft-nek is.

Az esemény egy rövid cégbemutatóval kezdődött.

Komáromi-Simon Adrienn személyügyi referens bemutatta a mintegy 80 ezer főt foglalkoztató Schaeffler cégcsoportot, azon belül az LuK márkát és a szombathelyi üzemet.

Ez utóbbi történetének néhány részletét is megismerhették a diákok, az alapítástól kezdve a csarnokok folyamatos építésén át a jelenleg közel 2600 munkavállalóig.

Ezt követően a cég női munkavállalói közül mutatkoztak be néhányan. A nagyon különböző területeken – termelés, beszerzés, személyügy, pénzügy stb. - dolgozó hölgyek beszéltek munkájukról, tanulmányaikról, karrierükről és motivációikról.

Lányos nap volt az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél

Ezt követően a tanulók gyárlátogatáson, majd egy kötetlen beszélgetéssel összekötött kvízjátékon vettek részt. A játék keretein belül a program során elhangzottak főbb információkra kérdeztek vissza a vállalattal kapcsolatba és a helyesen válaszolókat ajándékkal jutalmazták.

.